La línia de Manresa tindrà al gener 6 viatges més entre Lleida i Cervera a càrrec del Govern

h. culler
27-09-2016
  • La línia de Manresa tindrà al gener 6 viatges més entre Lleida i Cervera a càrrec del Govern

La línia de Manresa tindrà a partir del mes de gener tres trajectes més per sentit entre Lleida i Cervera, que s’afegiran als sis que hi ha en l’actualitat. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va avançar ahir en declaracions a SEGRE la clara intenció del departament per reforçar el servei de rodalies a Lleida, la titularitat del qual és de Renfe, encara que va cedir fa uns anys la gestió a la Generalitat sense partida pressupostària. A partir de llavors, Lleida i Cervera estaran connectades per nou trens per sentit i entre Lleida i Barcelona es mantindran, per la mateixa línia de Manresa, tres trens per sentit. El conseller va insistir que l’increment de freqüències deriva d’una petició del territori i va remarcar la intenció de pactar amb el mateix territori la reorganització dels divuit trajectes per situar-los “a les millors franges” horàries.

Va destacar, en aquest punt, la necessitat de comptar amb el suport de municipis i comarques perquè la demanda del servei respongui a l’increment d’oferta, tal com està succeint, va afegir, en la línia de la Pobla. En aquest tren les freqüències s’han triplicat i el nombre de viatgers ha crescut en la mateixa proporció. “Estem disposats a apostar i invertir conjuntament amb el territori” en la millora del servei de tren de rodalies, va assenyalar el conseller, mentre que va demanar implicació i “pedagogia” a l’hora d’explicar els nous trajectes.

El síndic va titllar de “vexatori” el tracte als viatgers

El síndic de greuges, Rafael Ribó, es va reunir la setmana passada amb representants de plataformes d’afectats per les deficiències de les línies ferroviàries i va afirmar que Foment, Adif i Renfe “atempten contra els drets de les persones a Catalunya” i la seua política de transport és “anacrònica i vexatòria”. El síndic va recopilar informació de diverses línies de tren, entre aquestes l’R-12 (Lleida a Barcelona per Manresa), i de totes va considerar que “és necessari un traspàs global i complet” i que “s’ha de garantir la informació i la participació ciutadana i de les entitats”. Les dades aportades per la conselleria de Territori conclouen que des de l’any 2012 les línies de tren que uneixen Lleida amb Barcelona per Manresa, Valls i Tarragona acumulen 661 incidències.  Adif, en canvi, va apuntar que només 432 de les més de 1.500 incidències denunciades són atribuïbles a problemes en les infraestructures.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com valores la convocatòria d'Eleccions Generals del 28 d'abril?