La Maga Gisell, Joaquin Matas, i Mago J. caps de cartell del 14è Montgai Màgic

REDACCIÓ
Publicat: 
21-09-2022
Actualitzat: 21-09-2022 10:18
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Maga Gisell, Joaquin Matas, i Mago J. caps de cartell del 14è Montgai Màgic
    Peu de foto: 
    Montgai Màgic
  • La Maga Gisell, Joaquin Matas, i Mago J. caps de cartell del 14è Montgai Màgic
    Peu de foto: 
    Montgai Màgic - Edició 2021 (Imatge d'arxiu)

Arriba la 14a edició de la Fira de la Màgia al Carrer de Montgai, que se celebrarà els dies 29 i 30 setembre i 1 i 2 d’octubre, en una dotzena d'ubicacions diferents.

La principal novetat al Montgai Màgic 2022 serà la màgia d’inserció, dirigida a persones que es troben en un centre penitenciari, per facilitar així la normalització de la seva situació personal a la seva sortida de la presó. Les activitats dirigides a aquest col·lectiu es realitzaran el dissabte 1 a les 10:00 h del mati al punt 5.

La peruana Maga Gisell serà l’encarregada de fer la inauguració el dissabte 1 a les 18:00 hores. Entre altres distincions compta amb el 1r Premi de Magia Perfomer d’Espanya 2017 i Premi FLASOMA d’Uruguai 2015.

L’espectacle estrella del dissabte 1, a les 20:00 h, va a càrrec del mag català Joaquin Matas, amb un repertori de màgia potent, humor irreverent, carregat d’ironia, llenguatge col·loquial i amb una activa participació del públic.

La cloenda és el diumenge 2 a les 19:00 h, i va a càrrec de Mago J., guanyador de 2 premis d’Espanya, és un dels mags més creatius de l’actualitat, te un espectacle on fica dosis de bogeria i el seu talent a disposició del públic.

Montgai Màgic oferirà quatre dies intensos de màgia. Enguany hi participaran més d’una quarantena de mags que oferiran una norantena de funcions durant tot el cap de setmana en 12 punts diferents distribuïts per tot el poble.

Com ja és tradició, el certamen començarà dijous amb una jornada escolar dedicada a uns 250 alumnes d’entre 3 i 12 anys procedents d'escoles rurals de la zona.

Montgai Màgic seguirà el divendres amb la sessió de màgia solidària adreçada a persones amb discapacitat, que s’organitza conjuntament amb la federació ALLEM i a la qual assistiran uns 180 joves i monitors d’una desena de centres de Lleida. Les dues jornades comptaran amb tallers i espectacles de la mà de Mags per l’Esperança.

El cap de setmana Montgai s’omplirà de màgia amb les diferents actuacions. Des de les 10 del matí i fins passada la mitjanit, els carrers i les places s’ompliran d’il·lusió amb els mags i els seus jocs, varetes i txisteres. Al matí, la jornada començarà amb l’obertura del mercat màgic i els tallers infantils per als petits. Per segon any consecutiu s'organitzaran tallers de màgia per adults a l’espai cultural de Lo Carreró.

Montgai Màgic es completarà amb un mercat de productes artesans i alimentaris que comptarà amb una vintena d’expositors. Així mateix, l’Ajuntament ha habilitat el recinte de les piscines municipals pels que hi vulgui acampar durant el cap de setmana.

Montgai Màgic convida a mags no professionals que volen demostrar les seves habilitats, així com a mags professionals i també a representants artístics interessats en descobrir nous talents.

L’alcalde, Jaume Gilabert, destaca que Montgai pot celebrar un certamen d’aquestes característiques gràcies a la col·laboració voluntària d’una trentena de veïns i veïnes de la localitat i a les empreses patrocinadores. Per la seva part, el director del certamen, Xavier Pérez (Mag Reivax), assegura que “es una fira que dona oportunitat als mags amateurs, els quals esperen tot l’any per participar en aquesta fira i que cada any es coneix des de més lluny”.

Montgai Màgic està organitzat per l'Ajuntament de Montgai, l’Associació Amics de la Màgia i i l'Associació de Mags i il·lusionistes de Lleida (AMIL) i compta amb el suport de la Diputació de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà