⏯️ La majoria de cinemes de Catalunya reobriran progressivament al llarg de la setmana

ACN
23-11-2020
  • ⏯️ La majoria de cinemes de Catalunya reobriran progressivament al llarg de la setmana

"La majoria" de sales de cinema de Catalunya no reobriran aquest dilluns sinó de manera progressiva fins divendres. Així ho ha confirmat a l'ACN el president del Gremi d'Exhibidors de Cinema de Catalunya, Camilo Tarrazón, qui també ha reclamat més "anticipació" en la publicació del calendari i les condicions de la represa per part del Govern. Els cinemes, a més, troben un prejudici "greu" que finalment l'executiu s'hagi fet enrere i no hagi inclòs l'excepció cultural al tancament perimetral de cap de setmana, ja que moltes sales "serveixen avui més d'un municipi". A les pantalles catalanes aquesta setmana es projectaran principalment films ja estrenats o aquells que ho havien de fer quan es va ordenar el tancament, per exemple, 'Sentimental', de Cesc Gay.

La represa de l'activitat a les sales de cinema no es farà de cop aquest dilluns. El president dels exhibidors catalans, Camilo Tarrazón, explica que era difícil pensar que es podria obrir ja de manera generalitzada, quan el detall del pla de desescalada es va publicar dissabte al migdia. Treure els treballadors dels ERTO on havien tornat amb el tancament de fa un més, condicionar les sales i dissenyar la nova programació no es pot fer "en tres dies", justifica. "Serà un retorn menys immediat del que ens hauria agradat", lamenta.


Els cinemes de Lleida fixen la data per reprendre la programació


 

 

A més, després d'un mes sense cinema són poques les estrenes que les sales poden vendre al públic en un dia com avui. "Són pel·lícules que ja tenies a la cartellera o estrenes en cartera pel tancament sobtat". Es refereix, entre altres, a l'últim film de Cesc Gay, 'Sentimental', que s'havia d'estrenar el mateix divendres que van tancar sales. Tarrazón confirma que "la majoria de cinemes intentaran recuperar-la" ara mateix.

Però l'exhibidor resta importància a les estrenes que els cinemes catalans s'han perdut les últimes setmanes. De fet, el mateix tancament de sales catalanes ha endarrerit estrenes previstes a tot l'Estat, donada la importància de Catalunya dins del mercat estatal. Tarrazón prefereix centrar-se en el futur: "Ara hem d'obrir per consolidar les estrenes que han de venir al desembre i de cara al Nadal. Com 'Wonderwoman' i dos títols espanyols 'El verano que vivimos, i 'Mamá o papa', la comèdia del Nadal", detalla.

"Perjudici greu"

les "limitacions" prèvies d'horaris i aforament a les sales, Tarrazón hi afegeix ara un altre greuge. El portaveu dels cinemes catalans creu que no haver "consolidat" l'excepció de la cultura al confinament permietral de cap de setmana serà un perjudici "greu" també per a les sales. Segons explica, avui els cinemes "ofereixen servei a més d'un municipi, i el seu àmbit d'influència és més gran". Tarrazón pensa en les ciutats metropolitanes que estan dins de la mateixa trama urbana, o aquelles sales aixecades al límit de grans municipis, però que formalment pertanyen a un altre. "És una situació ferragosa, per sort els espectadors de cinema han mostrat molta responsabilitat i entenem que ho compliran, però és un perjudici important".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?