La meitat de municipis de Lleida segueixen sense pla d’igualtat, exigit per cobrar ajuts

R. RAMÍREZ
Publicat: 
24-07-2018
Actualitzat: 24-07-2018 10:09
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La meitat de municipis de Lleida segueixen sense pla d’igualtat, exigit per cobrar ajuts

Un total de 111 ajuntaments i consells comarcals de Lleida han aprovat plans d’igualtat, exigits per la normativa catalana des de l’any 2015 per evitar la discriminació de gènere en el si dels ens locals. Són menys de la meitat de la província, amb 231 municipis, onze ens comarcals i el Conselh Generau d’Aran. Així es desprèn de les dades del departament de Presidència de la Generalitat, que va recordar que aquests plans són obligatoris i va puntualitzar que tenir-los és un requisit necessari per optar a algunes línies de fons europeus gestionats per l’Executiu català, com el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) i el Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural (Feader).

El Solsonès és l’única comarca on la pràctica totalitat dels ens locals ha aprovat aquests plans, amb una quinzena entre el consell i els ajuntaments. El segueix de prop les Garrigues, on un 87% de les administracions locals s’ha dotat ja de planificació en matèria d’igualtat. Precisament, les Borges Blanques va posar en marxa el mes de juny passat una revisió de la seua, aprovada per primera vegada el 2017. Per la seua part, l’Alta Ribagorça només en té dos d’aprovats però dos més estan en preparació, la qual cosa cobriria el consell i els tres municipis de la comarca.

En l’extrem oposat es troba el Pallars Jussà, amb un sol pla d’igualtat aprovat a tota la comarca. Al Pallars Sobirà només n’hi ha tres, mentre que a la Noguera, la comarca lleidatana amb més alcaldesses, n’hi ha un total de vuit, segons les xifres de la Generalitat.

D’altra banda, els sindicats CCOO i UGT requereixen periòdicament als ajuntaments si disposen d’aquesta planificació. Fonts sindicals van apuntar que la falta de personal i de pressupost en els ajuntaments de municipis petits frena l’adopció d’aquests i altres plans com els de riscos laborals.

Comparteix

També t'interessarà