LA MIRA i iVoox signen un acord per a l'impuls i la difusió dels Premis Sonor del podcast en català

REDACCIÓ
Publicat: 
16-03-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • LA MIRA i iVoox signen un acord per a l'impuls i la difusió dels Premis Sonor del podcast en català

Segons dades de l’Observatori iVoox, al 2021 es van crear més de 2.200 podcasts en català, i la plataforma ja en suma fins a 8.400. En aquest sentit, els Premis Sonor tenen l’objectiu de fomentar el patrimoni sonor en català, i en la primera edició es premiaran els millors podcasts difosos durant l’any 2021.

Aquest acord entre LA MIRA i iVoox permetrà que els Premis Sonor tinguin un major impacte entre els podcasters en català i els consumidors de podcasts en aquesta llengua, ja que la plataforma d’àudio contribuirà a la difusió del certamen.

Joan Camp, editor de LA MIRA, ha explicat que l’acord suposa “una gran aliança amb l’empresa catalana pionera en el sector del podcast”, la qual cosa “reforça i aporta valor als Premis”. I ha afegit: “Comptar amb iVoox permet arribar a una important massa de podcasters que produeixen contingut en la nostra llengua i contribueixen a fer més gran el patrimoni sonor en català”.

Per la seva banda, Laura Torner, responsable de Marketing i continguts d’iVoox, ha destacat que la participació de la plataforma en aquest certamen és “una nova aposta per la producció i la visibilització del podcast en català, i amb la que reafirmem el nostre compromís des de fa 12 anys de donar suport als creadors de contingut”. A mitjan febrer la plataforma ja va anunciar que davant l’augment de producció i demanda d’àudios en català llançava l’adaptació de la seva app en aquesta llengua.

Poden optar a la primera edició dels Premis Sonor els podcasts produïts o coproduïts i emesos en català en el període de l’1 de gener al 31 de desembre del 2021. Hi ha set categories de premis: premi del públic (per votació popular), millor podcast de ficció, millor podcast de narrativa no ficció, millor podcast d’entreteniment, millor podcast de conversa, millor podcast publicitari i millor podcast d’innovació. A més, el jurat proposarà quatre categories més.

El període de presentació de propostes finalitza el proper 31 de març. Els premiats es donaran a conèixer durant la gala de lliurament dels premis que tindrà lloc a la primavera. La data es farà pública en els propers dies.

Comparteix

També t'interessarà