La Mostra Gastronòmica de les Garrigues clou la 27a edició amb més de 1.400 menús servits

REDACCIÓ
22-12-2021
  • La Mostra Gastronòmica de les Garrigues clou la 27a edició amb més de 1.400 menús servits

La 27a Mostra Gastronòmica de les Garrigues ha servit enguany més 1.400 menús, repartits en sis restaurants de la comarca durant els caps de setmana i festius del 6 de novembre al 19 de desembre. Ahir dilluns va tenir lloc el sopar de cloenda de la Mostra al restaurant Els Fogons de la Carme a Cervià de les Garrigues, on es va fer balanç de l’edició d’enguany amb els restaurants i els representants del Consell Comarcal de les Garrigues.

Durant l’acte, el president del Consell Comarcal, Jaume Setó, va agrair als restaurants la seva participació en el certamen i va atribuir l'èxit de l’edició d’enguany a la selecció i elaboració dels plats per part dels establiments, potenciant l'oli d'oliva verge extra i els productes de proximitat. Així mateix, va encoratjar aquest sector, tan perjudicat per la pandèmia, a continuar treballant per donar a conèixer la gastronomia de les Garrigues. Setó va agrair també a la Cooperativa d'Arbeca el regal de 500 ampolles d'oli d'oliva verge extra de la primera collita que s'han repartit entre els comensals, fins a esgotar existències.

Com a novetat, cinc dels restaurants que han participat en la Mostra d’enguany compten amb el distintiu de qualitat “Restaurant Verge Extra” creat aquest 2021 pel Consell Comarcal i que distingeix aquells establiments de restauració que aposten per l’oli d'oliva verge extra, pel producte local i tenen un clar compromís amb el territori. Aquest distintiu forma part de les accions del projecte de la Cadena de valor de l'oli a les Garrigues de suport a la gastronomia del territori que està desenvolupant el Consell Comarcal des del 2019.

Durant la cloenda es van sortejar sis lots de productes de la comarca (amb oli, vi, fruita seca, mel, etc.) i tres lots de productes de la cooperativa Mengem Garrigues entre els comensals que havien demanat menú de la Mostra en algun dels restaurants participants.

La Mostra Gastronòmica de les Garrigues s'organitza des del Consell Comarcal i compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i, enguany, amb la col·laboració de la Cooperativa d’Arbeca i Mengem Garrigues.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta