La Paeria de Lleida inicia aquest dilluns les tasques de neteja de plantes macròfites del riu Segre

REDACCIÓ
Publicat: 
15-05-2023
Actualitzat: 15-05-2023 9:48
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria de Lleida inicia aquest dilluns les tasques de neteja de plantes macròfites del riu Segre
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida endegarà aquest dilluns dia 15 de maig, les tasques de neteja de macròfits del Riu Segre. Els treballs es fan per setzè any consecutiu i enguany s’avancen gairebé un mes respecte anteriors edicions, per poder actuar intensivament a tot el tram urbà del riu. Així, les feines de desbrossament tindran una durada d’entre sis i vuit setmanes, més llarga del que és habitual. Durant aquest període, el cabal del riu Segre estarà regulat i circularà únicament el cabal ecològic per tal de facilitar el moviment del vehicle amfibi.

L’actuació de neteja de les plantes aquàtiques es fa mitjançant un vehicle amfibi conduït per un operari que talla les plantes. Les restes vegetals es recullen després aigües avall amb un sistema de retenció, perquè es puguin compostar i convertir en adob orgànic. 

Amb aquesta actuació es millorarà la circulació d’aigua i s’eliminarà el substrat sobre el que es desenvolupen les larves de la mosca negra, fet que ajudarà a contenir la seva proliferació. Aquest efecte se suma així al dels tractaments de control de la mosca negra que fa el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) per encàrrec de la Delegació del Govern de la Generalitat a Lleida.

Comparteix

També t'interessarà