La Paeria de Lleida rep 30 propostes al Pla de Mobilitat a través de la plataforma Decidim

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
06-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria de Lleida rep 30 propostes al Pla de Mobilitat a través de la plataforma Decidim
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

El Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Lleida ha rebut un total de 30 propostes a través de la plataforma Decidim, amb 98 interaccions adicionals de suport a les propostes existents. Els suggeriments es centren principalment en àrees com el transport públic, la mobilitat a peu i en bicicleta, i les facilitats d'aparcament.

Pel que fa al transport públic, les propostes inclouen l'ampliació de les rutes d'autobús, millora de freqüències, introducció de serveis tecnològics com l'aplicació mòbil i el seguiment GPS dels vehicles, així com autobusos llançadora per a zones específiques.

En relació amb la mobilitat en bicicleta, es proposa una perspectiva permanent en el disseny urbà, revisió i millora dels aparcaments, ampliació dels carrils bici i ajustos als semàfors per afavorir els ciclistes i vianants. Per a la mobilitat a peu, es planteja més espai per als vianants a la Rambla Ferran i la revisió dels passos de vianants per millorar l'accessibilitat.

Quant a la mobilitat amb vehicle privat, les propostes inclouen la millora i creació d'aparcaments dissuasius, canvis de sentit de carrers i millores en la circulació al voltant de parcs.

Una setantena de persones també van participar en el taller Marató de Propostes, on es van debatre les diferents visions i problemàtiques de la mobilitat urbana. Aquesta fase marca l'inici de la tercera etapa del procés participatiu, on s'elaborarà l'informe de retorn de les propostes i es presentarà la proposta definitiva del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. A més, es realitzarà una conferència oberta per informar a les entitats i la ciutadania, i posteriorment es farà el seguiment de la incorporació de les propostes en el document final per a la seva aprovació.

Comparteix

També t'interessarà