La Paeria distingida amb un reconeixement especial per la seva excel·lència en la recollida selectiva de paper i cartró

REDACCIÓ / Pau Vilaró
Publicat: 
28-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria distingida amb un reconeixement especial per la seva excel·lència en la recollida selectiva de paper i cartró
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L’Associació Aspapel ha lliurat a la tinent d’alcalde Begoña Iglesias la distinció “Pajarita Ilustre”, en reconeixement als vuit anys consecutius en què la Paeria ha obtingut el màxim guardó que concedeix la patronal del sector per la seva excel·lència en la recollida selectiva de paper i cartró


L’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró (Aspapel) ha lliurat a l’Ajuntament de Lleida una distinció especial, anomenada “Pajarita Ilustre”, per haver assolit durant vuit anys consecutius el màxim reconeixement (3 Pajaritas Azules) per la seva excel·lència en la recollida selectiva de paper i cartró destinat al reciclatge, així com pel seu compromís amb l’economia circular.

La primera tinent d’alcalde i regidora d’Agenda Urbana, Begoña Iglesias, ha rebut el guardó en un acte celebrat a Madrid, on ha posat de relleu el compromís de la Paeria amb el reciclatge i la preservació del medi ambient. Iglesias ha destacat que Lleida ha estat una de les quatre ciutats espanyoles distingides amb aquesta distinció, juntament amb els ajuntaments de Fuenlabrada i Logroño, així com el Consorci de Residus i Energia de Menorca.

La regidora ha informat també que, a partir de juny, es reprendrà la recollida de cartró comercial generat pels establiments de tota la ciutat, que s’afegirà a la recollida porta a porta ja en vigor als establiments de l’Eix Comercial i als grans productors. Això permetrà millorar encara més els resultats de recollida d’aquesta fracció. Durant l’any 2023, a Lleida es van recollir un total de 4.402 tones de residus de paper i cartró.

L’entrega del guardó ha tingut lloc en un acte a Madrid, presidit pel president d’Aspapel, Eduardo Querol, i amb la participació de la secretària general de Coordinació Territorial del Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica, Miryam Álvarez Páez. Aquesta última ha destacat que “a nivell estatal estem al podi del reciclatge de paper i cartró, ja que som el tercer país de la Unió Europea amb més volum de reciclatge d'aquest material. Segons les darreres dades del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, el 2021 vam reciclar gairebé vuit de cada deu envasos de paper i cartró, una xifra que supera amb quatre anys d'antelació l'objectiu establert per al 2025.

Els premis Pajaritas Azules es basen en l'avaluació de 21 indicadors que analitzen tot allò relacionat amb la recollida del contenidor blau i les recollides complementàries, les campanyes i accions d'informació i conscienciació ciutadana, els aspectes relatius a la regulació i la planificació de la gestió, així com els resultats i la traçabilitat fins al reciclatge final.

A més de la Paeria, a Catalunya també han assolit el guardó de 3 Pajaritas Azules altres ajuntaments com Barcelona, El Prat del Llobregat, Mollet del Vallès, Castelldefels, Reus, Sant Boi de Llobregat i Terrassa.

Pajaritas Azules és un programa anual d’assessorament, avaluació i reconeixement de la qualitat de la gestió municipal en la recollida selectiva dels residus de paper i cartró, impulsat per Aspapel, que avalua i premia anualment l'excel·lència i el compromís amb el reciclatge.

Comparteix

També t'interessarà