La Paeria dóna suport a un projecte per impulsar la responsabilitat social a les empreses i entitats

REDACCIÓ
Publicat: 
30-09-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria dóna suport a un projecte per impulsar la responsabilitat social a les empreses i entitats

La tinent d'alcalde i regidora d'Ocupació i Responsabilitat Social, Anna Campos, va participar la passada setmana en la presentació del programa innovador i experimental Xarxa d'Empreses amb Responsabilitat Social de Ponent (XERSP), que subvencionen conjuntament l'Ajuntament de Lleida i el Servei d'Ocupació de Catalunya.

Es tracta d'un projecte innovador que lidera l'Institut Municipal d'Ocupació i que està destinat promoure el desenvolupament d'una política de Responsabilitat Social Corporativa, que respongui a les necessitats de la micro, petita i mitjana empresa, de manera que estigui alineada amb l'estratègia de les empreses participants, per tal de millorar els seus resultats sense costos afegits.

Per tal de potenciar aquesta responsabilitat social empresarial es proposa:

  • Que les empreses puguin potenciar aquelles àrees vinculades a la RSC que considerin, a través, per exemple, de plans d'igualtat, mesures mediambientals, la contractació de persones vulnerables, la conciliació laboral, el teletreball o altres mesures destinades a la millora del benestar del treballador.
  • Oferir una resposta a mida per a aquelles empreses que comencen a treballar la Responsabilitat Social des de zero.
  • Millorar la comunicació interna i externa de les empreses per donar a conèixer tota la feina que estan duent a terme en aquest àmbit. Això els hi permetrà millorar la seva reputació i la implicació dels seus treballadors.

La tinent d'alcalde Anna Campos ha assenyalat que aquests projectes innovadors són una oportunitat d'innovació i creixement per a les empreses. Els programes que s'ofereixen des de l'IMO, són el resultat d'un treball iniciat fa 5 anys i en el qual es profunditza cada any. A més, ha destacat que la flexibilitat que ofereix a les empreses és un altre valor afegit. "A l'IMO ens adaptem a les necessitats empresarials i empatitzem amb elles", ha afirmat i ha recordat que els projectes es desenvolupen amb la col·laboració d'altres entitats públiques, privades i socials del territori i que es compta amb empreses referents en RSC a Lleida.

Aquest any, les empreses impulsores de la XERSP són:

Torrons i Mel Alemany, Electrodomésticos Taurus, Sorigué, B Biosca, Plusfresc, Mahou San Miguel, Grup Vall Companys, Grup Alba, Borges, Raimat, Fruits De Ponent i Fundació Aspros.

 

Comparteix

També t'interessarà