La Paeria es compromet a seguir treballant en la recuperació de la Memòria Democràtica

REDACCIÓ
Publicat: 
20-10-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria es compromet a seguir treballant en la recuperació de la Memòria Democràtica
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Lleida

La setmana que ve es presentarà el Catàleg de béns protegits que, per primer cop, inclou vestigis de la Guerra Civil


L’Ajuntament de Lleida es compromet a seguir treballant en la recuperació de la Memòria Democràtica, com ja es fa des de l’àrea de Drets Civils i de Memòria, per prendre consciència històrica i valors com pau, entesa i convivència. El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor Carlos Enjuanes, s’ha reunit amb una representació de la Plataforma Lleida 1936, amb Joan Ramon Segura i Lluïsa Huguet, del grup de Memòria Històric del Centre Excursionista de Lleida; Pilar Pelegrí, del Centre d’Estudis del Segrià, i Magda Ballester, del CDR Noguerola.

L’alcalde ha explicat que s’encomanarà el projecte per a la posada en marxa d’un futur Centre d’Interpretació de la Guerra Civil a la ciutat, amb la col·laboració de la Secretaria d’Estat de Memòria Democràtica. Ha de ser un espai de trobada, de conciliació i de pau, “que ens ha de permetre aprendre del passat per pensar en el futur”, ha dit Larrosa.

L’àrea de Drets Civils i l’Arxiu Municipal coordinaran el procés que es preveu obrir perquè la ciutadania que ho desitgi pugui aportar documentació, informació, fotografies, etc., en forma de cessió o donació, per inventariar aquest material i que pugui contribuir al discurs del centre.

El paer en cap ha afegit que això va acompanyat d’una altra acció que es presenta la setmana que ve, que és el Catàleg de béns protegits que per primera vegada inclou vestigis de la Guerra Civil. El document, que s’ha d’aprovar per la Junta de Govern Local, actualitza i amplia la relació de béns per garantir la preservació dels valors històrics, arqueològics, culturals, paisatgístics i els recursos naturals, així com els valors identitaris de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà