La Paeria habilita punts de connexió WIFI gratuïta en diversos espais públics de Lleida

ACN
Publicat: 
18-08-2020
Actualitzat: 18-08-2020 17:43
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria habilita punts de connexió WIFI gratuïta en diversos espais públics de Lleida
  • La Paeria habilita punts de connexió WIFI gratuïta en diversos espais públics de Lleida

Els lleidatans disposaran, a partir d'ara, de prop d'una vintena de punts de connexió WIFI -sense fils- i gratuïta en diversos espais públics de la ciutat, gràcies a un acord entre la Paeria i la Unió Europea per promoure la connectivitat gratuïta per als ciutadans de la UE en espais públics a través de la iniciativa WIFI4UE. Fruit d'aquest acord, l'Ajuntament promociona la connectivitat gratuïta a l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadà (OMAC), l'Oficina de Gestió i Atenció Tributària (OGAT), el Casal de la Dona, Turisme de Lleida, el Museu de l'Aigua, l'Antic Casal de Joventut Republicana i els centres cívics de Centre Històric, Democràcia, Mariola, Balàfia, Pardinyes, Secà de Sant Pere, Bordeta, Magraners, Cappont, Sucs, Raimat i Llívia.

La Unió Europea ha assumit el cost total de la instal·lació de l’equipament electrònic, valorat en 15.000 euros. La connexió serà oberta i gratuïta a tota la ciutadania. Per utilitzar-la, només caldrà atansar-se a algun dels punts habilitats, cercar la xarxa WIFI anomenada 'WIFI4UE', iniciar sessió i acceptar les condicions.

L'alcaldessa accidental, Jordina Freixanet, i la regidora de Participació, Elena Ferre, han presentat aquest dimarts la iniciativa al Centre Cívic de la Mariola i han destacat "la clara aposta de la Paeria per la connectivitat gratuïta de la ciutadania, tenint sempre present una clara vocació de servei públic".

Des del govern municipal esperen que "la connectivitat sense fils, local, gratuïta i, també, sense condicions discriminatòries contribueixi a minimitzar la bretxa digital, especialment en col·lectius que poden ser més vulnerables o sense accés fàcil o habitual a Internet", ha assenyalat Freixanet.

Per la seva banda, la responsable de Participació ha subratllat que "Lleida fa un pas endavant perquè els ciutadans de la Unió Europea estiguin més i millor connectats entre sí" i, a la vegada, s'impulsa "una mesura de cohesió, de foment de la igualtat i d'eliminació de barreres i bretxes a la ciutat". A més, Ferre ha afegit que els centres cívics tinguin un paper protagonista en aquest programa "és doblement satisfactori" perquè "també reforça el rol que la Paeria vol donar aquests equipaments com a espais per connectar persones i fer comunitat".

Comparteix

També t'interessarà