La Paeria i el sector del taxi crearan una mesa de treball conjunta

REDACCIÓ
03-08-2020
  • La Paeria i el sector del taxi crearan una mesa de treball conjunta
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

La Paeria i el sector del taxi de Lleida han acordat la posada en marxa d'una mesa de treball conjunta, que servirà per a consensuar les polítiques municipals que afecten directament aquest servei públic. El funcionament d'aquesta mesa serà amb reunions trimestrals, a més de les que se celebrin, si s'escau, de forma extraordinària.

La primera qüestió que s'hi abordarà serà la preparació d'un pla de revisió dels horaris de funcionament dels taxis de la ciutat en casos de confinament, segons ha explicat el regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro. En una primera reunió celebrada fa uns dies, la Paeria va demanar als taxistes que facin propostes per limitar el nombre de vehicles en funcionament si es dona aquesta circumstància, per evitar un excés de taxis al carrer en moments de mobilitat mínima.

La Paeria té potestat per decidir pel que fa als torns, els dies de descans i les vacances, segons el reglament del servei, però "la voluntat no és imposar res, sinó consensuar un pla de contingència per estar preparats i evitar conflictes, si hi ha un nou estat d'alarma o altres mesures que comportin un confinament total", ha assenyalat Castro. El regidor ha destacat que la posada en marxa d'aquesta mesa de treball obeeix a "la voluntat de la Paeria de concertar amb el sector les polítiques l'afecten directament".

La mesa de treball també abordarà la modificació i adaptació a la normativa del reglament del servei d'autotaxi, que va ser modificat per última vegada l'any 2006, però que en bona part data del 1983. La primera trobada entre totes dues parts també va servir per valorar el funcionament del servei de taxi a l'Horta i per aclarir dubtes amb el Procicat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertada la nova limitació de les reunions socials a 6 persones?