La Paeria obre el tràmit d'adhesions al Pacte Local contra les Violències Masclistes a Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
10-07-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria obre el tràmit d'adhesions al Pacte Local contra les Violències Masclistes a Lleida
    Peu de foto: 
    Pacte Local contra les Violències Masclistes a Lleida ©Paeria de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha posat en marxa el Pacte Local contra les Violències Masclistes, amb l'objectiu de sensibilitzar i prevenir la societat civil envers les violències masclistes, a més de simbolitzar el compromís i consens de tota la ciutadania en la lluita contra aquesta xacra. Aquesta iniciativa permet l'adhesió d'empreses, institucions, entitats, associacions i persones individuals al pacte, amb la finalitat d'erradicar qualsevol forma de violència contra les dones.

Qualsevol persona major d’edat, així com entitats veïnals, associacions, comerços, empreses, clubs esportius, centres educatius i altres organismes del municipi, pot adherir-se al pacte i comprometre's a contribuir a una societat lliure de violències contra les dones mitjançant el compliment dels acords del pacte.

Aquest any 2024, es farà especial èmfasi en les entitats o clubs esportius i les associacions veïnals per convertir-les en referents per a la ciutadania. Per això, s’ha constituït el Grup Promotor de les primeres adhesions al pacte, amb representants de la FAVLL i diversos clubs de la ciutat.

El Pacte Local contra les Violències Masclistes a Lleida forma part del Pla d’Actuació Municipal 2024-2030, el IV Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida 2022-2026 i la Declaració Lleida, Municipi Feminista, aprovada en el Ple Municipal del 20 de desembre de 2019. Aquest projecte s’estructura en set objectius generals, incloent desnaturalitzar els mandats de gènere, enfortir el compromís comunitari, identificar noves formes de violència masclista associades a les eines digitals, i promoure la cura comunitària davant les violències masclistes.

Treball Transversal per Erradicar la Violència Masclista

Verònica Martínez, comissionada per a les Polítiques Feministes, ha destacat el treball transversal que s’està duent a terme amb totes les regidories i àrees municipals per eradicar la violència masclista. A més, s'està promovent l’adhesió al pacte per arribar a tota la ciutadania. 

En l’àmbit de la seguretat, la Guàrdia Urbana col·labora en la prevenció i detecció de la violència masclista, participant en accions durant festes i ocasions especials, així com en operatius policials. En el que portem d’any, la policia municipal ha detingut 33 presumptes autors de violència masclista.

El Pacte Local contra les Violències Masclistes s'emmarca dins la campanya ‘1000 ulls contra les violències masclistes’ i preveu ampliar-se cada any amb noves adhesions, ratificant-se en un acte institucional el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Comparteix

També t'interessarà