La Paeria preveu arranjar i estabilitzar a l'octubre el talús del Turó de Gardeny

REDACCIÓ
02-09-2020
  • La Paeria preveu arranjar i estabilitzar a l'octubre el talús del Turó de Gardeny
  • La Paeria preveu arranjar i estabilitzar a l'octubre el talús del Turó de Gardeny
  • La Paeria preveu arranjar i estabilitzar a l'octubre el talús del Turó de Gardeny

L’Ajuntament de Lleida té previst iniciar aquesta tardor els treballs per l’arranjament i estabilització del talús situat a la vessant nord-est del Turó de Gardeny, que dona a la plaça de l’Exèrcit, després dels despreniments que hi va haver fa un temps.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que ”el reforç del talús és necessari per garantir la seguretat de la zona i evitar, en el futur, possibles despreniments en una zona amb fort pendent”. A més, Postius ha afegit que “aquest talús portava més de dos anys en aquesta situació i amb les tanques envaint la carretera”. “Des d’Urbanisme, s’ha treballat per tal de trobar una solució econòmicament viable per poder-la tirar endavant i malgrat que s’ha allargat més del que hauríem volgut, a partir del mes d’octubre aproximadament podrem finalment endegar aquestes obres per garantir la seguretat del talús i evitar molèsties veïnals”, ha assenyalat.

Els treballs consisteixen en l’esbrossada del terreny, la recollida dels materials despresos i la instal·lació d’un sistema de protecció format per una malla de filferro elàstic combinat amb ancoratges per a sòls o roca i cables de reforç. La malla tindrà una amplada d’uns 30 metres i una longitud de 21 metres.

Les obres tindran una durada aproximada d’un mes i compten amb un pressupost de 48.399,07 euros.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?