La Paeria preveu enllestir les obres de La Cuirassa a finals de mes

REDACCIÓ
Publicat: 
17-05-2018
Actualitzat: 17-05-2018 11:45
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria preveu enllestir les obres de La Cuirassa a finals de mes

La Paeria ultima l’adequació de la Cuirassa, l’antic barri jueu de Lleida, per obrir-lo al públic a finals de mes o principis de juny. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va detallar que a final de mes s’instaran els llums led a les passarel·les i l’alcalde, Àngel Ros, va dir que l’estrena s’ha anat retardant a causa dels continus vestigis arqueològics que hi han anat trobant i que “incrementen el valor patrimonial i històric de la ciutat”.

Cal recordar que al 2015, amb l'anunci de les obres, l'equip de govern va calcular que aquella tardor el projecte estaria enllestit. Amb les troballes, es van retardar les obres i fa justament un any, des de l'ajuntament van fer un nou anunci que fixava al setembre el final dels treballs. No es va produir i fa uns mesos, la Paeria havia anunciat que la inauguració tindria lloc coincidint amb les Festes de Maig.

Larrosa va precisar que el final d’aquesta obra “no significa que no puguem continuar treballant en arqueologia” i va recordar que algunes restes del Call Jueu seran visibles. “Les peces formen part del patrimoni; algunes s’estan restaurant en conveni amb la Universitat, d’altres s’estan inventariant a l’Arxiu Arqueològic i, quan estigui l’obra acabada, ens plantegem fer una exposició sobre la cultura jueva a Lleida”.

Comparteix

També t'interessarà