La Paeria reclama senyalitzar vint parades de busos de pobles per donar servei a l’Horta

S.E.
09-07-2017
  • La Paeria reclama senyalitzar vint parades de busos de pobles per donar servei a l’Horta

La Paeria reclama a l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) que senyalitzi una vintena de parades a les carreteres per les quals passen línies d’autobusos interurbans per donar servei als veïns de l’Horta de Lleida que viuen en partides pròximes. Es tracta de parades que ja estan autoritzades malgrat que actualment no estan marcades amb cap senyal, de manera que són desconegudes pels veïns i, per tant, no s’utilitzen.

L’àrea de Mobilitat de l’ajuntament ha elaborat un informe que detalla les parades que planteja senyalitzar. Són quatre per sentit a la carretera d’Alfarràs, cinc a la d’Albesa, una a la dels Alamús, una altra a la de les Borges, dos a la d’Artesa de Lleida, tres a la d’Alcarràs i set a la d’Osca. Tècnics municipals van indicar que només hi ha unes quatre parades convenientment senyalitzades, per exemple, a la carretera d’Osca, davant l’entrada de les Basses i al costat del Jardiland.

Tècnics municipals han constatat que actualment només estan senyalitzades quatre parades

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va recordar dies enrere que “hem fet una proposta a la Generalitat per millorar la mobilitat de les partides de l’Horta, amb una correcta senyalització de les línies interurbanes perquè funcioni tot com un sistema conjunt de transport, des de la perifèria cap a la ciutat”. “Hem estat analitzant línies, horaris i àrees d’influència per veure les possibles parades a les carreteres. Les partides per les quals passen eixos principals, com ara les carreteres de Vielha, Osca o Saragossa, haurien de permetre tenir parades de línies interurbanes que donin suport a la població com si fossin parades urbanes”, va subratllar.

David Melé, president de la comissió municipal de l’Horta, va assenyalar que esperen conèixer els detalls de l’estudi per manifestar la seua opinió. En tot cas, va apuntar altres alternatives per millorar la mobilitat en el transport públic, com una reducció de preus del taxi o bitllets combinats, a banda de més parades dels busos interurbans.

Comissió per repassar temes pendents de cara al setembre

La comissió de l’Horta té previst reunir-se demà, la primera ocasió sota la presidència de David Melé, que substitueix Joan Queralt. Melé va assenyalar que repassaran els temes pendents per reactivar-los al setembre, com és el cas de la dotació d’un agutzil o el funcionament de les càmeres per enxampar persones que tiren escombraries fora dels contenidors. També debatran sobre el cadastràs, que afecta els veïns de l’Horta, i plantejarà també la seua preocupació per la seguretat (més informació a la pàgina 13).

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Aprofites el Black Friday per fer compres?