⏯️ La Paeria talla carrers a Lleida perquè bars i restaurants puguin muntar-hi terrasses

ACN
01-08-2020
  • ⏯️ La Paeria talla carrers a Lleida perquè bars i restaurants puguin muntar-hi terrasses
  • ⏯️ La Paeria talla carrers a Lleida perquè bars i restaurants puguin muntar-hi terrasses
  • ⏯️ La Paeria talla carrers a Lleida perquè bars i restaurants puguin muntar-hi terrasses

La Paeria ha tallat una quinzena de carrers en aquest primer cap de setmana amb terrasses obertes a Lleida perquè bars i restaurants puguin muntar més taules i cadires a l'exterior. Tot i que es preveu que les temperatures a Lleida tornin a arribar aquest dissabte als 40 graus, molts veïns no ho han dubtat i s'han anat a trobar amb familiars o amics en alguna de les terrasses que des de dijous ja poden tornar a obrir a la capital del Segrià. Al bar Beat del barri de Cappont, per exemple, el tall Doctora Castells els permet ampliar de 7 a 23 taules a l'exterior. Hostalers i veïns celebren la mesura i molts d'ells demanen que el tall d'alguns carrers s'allargui tot l'any per reduir la circulació i ampliar els espais per a vianants.

L'Ajuntament de Lleida amplia aquest cap de setmana la interrupció del trànsit en carrers i avingudes de la ciutat per tal de facilitar la ubicació de les terrasses del sector de l'hostaleria. En aquest sentit, a les vies habituals s'incorporen diferents trams del carrer de Sant Martí i de les avingudes de Rovira Roure i del Doctor Fleming, que ja s'havien tallat abans de la suspensió de les terrasses.

Concretament es talla el carrer Jaume II entre l'avinguda de l'Estudi General i el carrer Pere de Cabrera; l'avinguda de Francesc Macià en la connexió de l'avinguda del Segre; l'avinguda del Segre fins a la rotonda de Lluís Roca; el carrer Mossèn Reig, entre Alcalde Porqueres i Paer Casanoves; el carrer Pi i Margall entre Prat de la Riba i el carrer Alfred Perenya; el passatge de la Premsa; el carrer Hostal de la Bordeta entre Ignasi Bastús i l'avinguda de Flix; el carrer de Sant Martí des de Prat de la Riba a Bonaire; l'avinguda de Sant Pere, a l'altura de la plaça de Sant Pere i fins al carrer Santa Coloma; l'avinguda de la Doctora Castells des del carrer del Riu Ebre fins a l'avinguda de l'Estudi General; l'avinguda de Rovira Roure, entre la rotonda de Ricard Viñes i el Passeig de Ronda; l'avinguda de Doctor Fleming, entre Magí Morera i Passeig de Ronda; l'avinguda de Joana Raspall, entre República del Paraguai i la plaça d'Espanya; l'avinguda de Madrid, des de plaça d'Espanya a l'avinguda de Blondel, i l'avinguda de Blondel, des de l'avinguda de Madrid al Pont Vell.

El tall de Doctora Castells, al barri de Cappont, permet per exemple al bar Beat ampliar de 7 a 23 taules a l'exterior. El seu propietari, Sergi Martín, explica que aquesta "és l'única mesura que realment ens ajuda". A més, al tallar el carrer, afegeix, els nens també poden anar amb bicicleta, córrer i la gent pot passejar tranquil·lament sense els cotxes. Ells tenen el var en un punt del carrer que no té entrades d'aparcaments així que el tall no afecta la mobilitat, explica.

Un dels clients, Tomàs Martínez, celebra la iniciativa. "Em sembla molt bé per ells perquè l'hostaleria ho està passant molt malament i almenys així poden tenir clients", explica. "I també per a nosaltres perquè teníem ganes de tornar a trobar-nos a les terrasses", afegeix.

També celebra la iniciativa Joan Calluela. "Ho trobo molt bé i no només ara. Alguns carrers s'haurien de tallar tot l'any perquè hi hagi menys circulació i més espai pels vianants", proposa.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Quins factors penses que s'haurien reforçar en la lluita contra la desigualtat de gènere?

(Totes les respostes són importants)