Actualitat

Més notícies »

La Paeria vol prorrogar sis anys la concessió a Ilnet de la recollida de brossa

S.E.
13-02-2018

El govern de la Paeria proposa concedir una pròrroga de sis anys a l’empresa concessionària del servei de neteja i recollida d’escombraries de la ciutat, Ilnet, de manera que aquesta empresa seguiria al capdavant del servei fins al març del 2024. El contracte inicial per deu anys va vèncer el 2016, l’ajuntament el va prorrogar fins al 16 de març d’aquest any i ara planteja allargar-lo de nou fins al 16 de març del 2024. De fet, aquesta mateixa firma va demanar al consistori aquesta pròrroga.

Aquesta proposta es debatrà a la comissió d’Urbanisme de divendres que ve, pas previ a l’eventual aprovació al ple, que requerirà el suport de Ciutadans i Partit Popular per tirar-la endavant o bé, com a mínim, l’abstenció de PDeCAT o algun altre grup. En tot cas, tant la Crida com el Comú de Lleida ja s'han pronunciat en contra d'aquesta pròrroga.

Fonts municipals van detallar que la pròrroga de la concessió a Ilnet podria permetre abordar proves de la recollida selectiva porta a porta en diverses zones. L’ajuntament va escollir com a primera fase una àrea que comprèn part de Balàfia i Pardinyes i també Ciutat Jardí-Vila Montcada (més de sis mil habitatges en total), però té intenció d’estendre posteriorment les proves a altres zones de la ciutat per comprovar-ne el funcionament en barris de diferents característiques. Quan constatin que el model és exitós en totes, la Paeria podria convocar un concurs per aplicar el porta a porta a tota la ciutat, segons van indicar les mateixes fonts. En tot cas, la idea de l’ajuntament és millorar els índexs de recollida selectiva a la capital, que no arriben als estàndards europeus. El desembre del 2016 ja es va implantar el porta a porta en els grans productors, com els negocis hotelers, i el juny de l’any passat, a l’Eix Comercial.

Així mateix, en el marc de la pròrroga de la concessió l’empresa Ilnet també haurà de renovar part de la maquinària.

Comparteix

També t'interessarà

Agenda

maig

dl dt dc dj dv ds dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Enquesta