La Panera reuneix especialistes mundials a la jornada sobre col·leccionisme

REDACCIÓ
25-11-2017
  • La Panera reuneix especialistes mundials a la jornada sobre col·leccionisme

El Centre d’Art la Panera va obrir ahir una jornada –que segueix avui– sobre els reptes que afronten les col·leccions d’art contemporani. Sota el títol La col·lecció incompleta, va obrir un marc per a la reflexió entorn dels processos i formats que adopta el col·leccionisme públic.

L’esdeveniment va reunir especialistes del sector, com ara el director del MACBA, Ferran Barenblit; l’assessor artístic de la Fundació Sorigué, Julio Vaquero, o el subdirector d’exposicions de l’IVAM, Sergio Rubira, entre d’altres. La jornada d’ahir va comptar amb la intervenció de l’antropòleg Octavi Rofes, que va parlar sobre col·leccionisme i documentació. Parafrasejant Bataille, Rofes va desafiar els amants de l’art a “viure’l de la mateixa forma que un adolescent viu cada hit de Miley Cyrus”. Oriol Fontdevila, director de les jornades, va afirmar per la seua banda que “a Catalunya hi ha un deute inajornable amb el col·leccionisme públic d’art contemporani”.

La jornada segueix aquest matí amb la participació de la teòrica de l’art Dorothea von Hantelmann, que ha publicat un llibre de referència sobre la qüestió. Després, Suset Sánchez, investigadora del Museu Reina Sofia, i la jornada conclou amb la presència d’Annie Fletcher, comissària i cap d’exposicions al Van Abbemuseum Eindhoven, un dels museus que més riscos assumeix en la programació.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta