La Plataforma Fruita amb Justícia Social denuncia la manipulació de les seues reivindicacions

REDACCIÓ
11-06-2020
  • Plataforma Fruita amb Justícia Social Guàrdia Urbana temporers
    Peu de foto: 
    Reivindicació de la Plataforma Fruita amb Justícia Social. Arxiu

La Plataforma fruita amb Justícia Social, davant l’acte convocat avui a Alcarràs per alcaldesses i alcaldes de municipis fructícoles “per denunciar la campanya de desprestigi activada contra el motor econòmic de la demarcació” manifestem, amb la més absoluta convicció, fermesa i legitimitat, que la defensa dels drets humans i laborals de les persones que venen a treballar al camp no és cap campanya de desprestigi contra el sector agrícola. Ans al contrari, és un exercici de responsabilitat per construir un país millor, amb un model agrari sostenible que permeti a la pagesia guanyar-se la vida dignament i als treballadors tenir tots els seus drets garantits.

Exigir el compliment del Conveni col·lectiu agropecuari de Catalunya, signat per sindicats i patronal, així com el respecte al marc jurídic internacional i nacional en matèria de drets humans als actors implicats, és un deure i un dret que tenim com a ciutadanes i com a societat. Negar la realitat o mirar cap a un altra banda, no soluciona els problemes, els enquista i els fa més grans, com portem comprovant des de fa molts anys.

Acusar la nostra Plataforma de criminalitzar la pagesia, com reitera la patronal i els responsables de les administracions –recordem-ho, servidors públics-, a més d’un ‘mantra’, respon a una lectura esbiaixada, interessada i manipuladora de les nostres reivindicacions, com es pot comprovar en les nostres notes de premsa i les declaracions a mitjans.

Hem afirmat, i seguirem afirmant, que la majoria de la pagesia fa bé la seua feina, però no tota, i que el sector hauria de ser el primer interessat a denunciar qui estafa les arques de la Seguretat Social i qui competeix deslleialment al mercat sense haver tingut els costos de qui ho està fent bé.

Hem denunciat, i seguirem denunciant, l’abandó de la pagesia per part d’unes polítiques europees mercantilistes i deslocalitzadores, acatades sense plantar cara pels governs que ara diuen defensar-los. Hem defensat, i seguirem defensant, un model agrari sostenible i de proximitat.

Hem reclamat, i seguirem reclamant, que les administracions assumeixin d’una vegada per totes les seues responsabilitats davant una situació que es repeteix any rere any, que han complir els seus compromisos, i treballar plegades destinant els recursos necessaris per garantir els drets fonamentals de tots els ciutadans, en especial dels més vulnerables.

Finalment, recordem als nostres representants a les alcaldies, consells comarcals, diputacions, govern de Catalunya i de l‘Estat que ho són de tota la ciutadania, no només de la patronal, sinó també de les treballadores i els treballadors.

Les declaracions i actes amb únicament interessos polítics no ens faran defallir en la nostra lluita, que no és més que la de posar al centre la vida de les persones. Sense elles no existiria “el motor econòmic de la demarcació”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?