A la presó un veí de la Bordeta al trobar-li 1,3 quilograms de cocaïna

A.G.B.
16-08-2020
  • A la presó un veí de la Bordeta al trobar-li 1,3 quilograms de cocaïna

El jutge de guàrdia de Lleida va decretar ahir al migdia l’ingrés a la presó sense fiança per a un veí de Lleida de 36 anys i nascut a Colòmbia acusat de traficar amb droga a qui van trobar 1,32 quilos de cocaïna i mig quilo de marihuana. Amb antecedents per fets similars, està acusat dels delictes contra la salut pública, tinença d’armes, conducció temerària i desobediència i resistència als agents de l’autoritat.

La investigació es va iniciar a mitjans de l’any passat, quan els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que un veí del carrer Col·legi, a la Bordeta, es dedicaria a vendre cocaïna. Els investigadors van poder identificar-lo i fer una quinzena de vigilàncies.

Tanmateix, la continuïtat de la investigació es va veure interrompuda arran d’un incident amb arma de foc que va tenir lloc el mes de desembre a l’entorn d’una discoteca de l’Ll-11. Quan els agents van arribar al lloc van detenir la seua dona en possessió d’un revòlver, però tot apunta que el protagonista de la baralla va ser l’ara detingut, que va fugir. Això provocaria que durant uns mesos parés la seua activitat delictiva i la recuperés recentment. Suposadament venia cocaïna a consumidors finals i proveïa droga a petits traficants.

Finalment, dimecres els agents van seguir el vehicle de l’investigat i, a l’arribar al carrer de la Mercè, van ordenar que s’aturés. Tanmateix, va fer cas omís i va fugir del lloc. Es va iniciar una persecució que va acabar al camí de la Mariola. En una ronyonera van localitzar-li catorze grams de cocaïna. Dijous al matí van practicar escorcolls al seu domicili i en un traster de l’avinguda Pla d’Urgell, on van trobar les substàncies i el revòlver. L’home va reconèixer els fets davant del jutge i la seua defensa, exercida pel lletrat Xavier Prats, no es va oposar al seu ingrés a la presó.

D’altra banda, la Urbana va detenir la matinada d’ahir al Barri Antic un jove de 22 anys per tràfic de marihuana.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?