La psicòloga d'una noia que denuncia tocaments sexuals del padrastre afirma que el relat és "poc concret"

ACN
Publicat: 
07-07-2021
Actualitzat: 07-07-2021 16:22
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Preview Judici acusat abús sexual fillastra Torrefarrera

El relat de la noia que denuncia tocaments sexuals del padrastre el 2018 a Torrefarrera (Segrià) quan tenia 16 és "genèric i poc concret", segons la psicòloga que ha declarat aquest dimecres a l'Audiència de Lleida. Durant el judici, la jove ha assegurat que l'home li tocava el cul i els pits quan passava pel costat i que li feia comentaris sexuals, tal com ha explicat la mare també al judici. "No era un comportament normal d'un pare", ha declarat l'exdona de l'acusat. L'home, en canvi, ha negat els fets i ha explicat que la noia era problemàtica des de l'adolescència, que consumia drogues i era "rebel" i "impossible" de controlar i de conviure-hi. La Fiscalia demana quatre anys i mig de presó per un delicte d'abús sexual a una menor.

La noia ha declarat al judici, protegida per una mampara, alguns episodis de suposats abusos per part del padrastre. "Un dia a la cuina em va agafar els pits i em va dir que se m'estaven posant molt grans", ha declarat, "o passava per davant i em donava un copet al cul", ha afegit. A preguntes de la Fiscal sobre si se sentia incòmoda o si intentava evitar el contacte amb ell, la jove ha reconegut que sí.

La psicòloga encarregada de fer l'informe pel jutjat ha explicat el relat de la noia era "indeterminat". "No vol dir que no sigui creïble sinó que no hi ha prou elements per considerar si això que explica forma part d'una experiència viscuda", ha concretat. La psicòloga també ha afegit que la noia "és una persona submisa que la fa vulnerable a situacions de risc".

Finalment, la noia també ha explicat que el padrastre obria el pestell del lavabo quan ella s'estava dutxant, que retirava la cortina i la mirava de dalt a baix. La mare, en la seva declaració ha confirmat aquesta versió mentre que una de les germanes de la noia, en canvi, ha declarat que ella mai ho va veure, que el pare sempre les ha tractat a totes igual i que a ella mai li ha fet tocaments sexuals.

Segons l'acusat, la noia menteix. Ha explicat que el va acusar del mateix, i que no el van condemnar, quan vivien al Canadà perquè s'escapava de casa i fumava marihuana i ell li deia que si seguia així marxarien del país. Per l'home, la denúncia de la seva fillastra és una resposta a l'intent d'ell de treure-la d'aquell entorn i també influenciada, segons ell, per la mare -exdona d'ell- perquè li vol treure la custòdia de totes les filles.

La Fiscalia demana quatre anys i sis mesos de presó per a l'home, de 47 anys i nacionalitat espanyola, acusat de fer tocaments de caire sexual a la seva fillastra menor d'edat. A més de la condemna de presó, sol·licita que l'acusat indemnitzi la víctima amb 4.000 euros, que no s'hi pugui aproximar ni comunicar durant sis anys, a més de cinc anys de llibertat vigilada.
 

Comparteix

També t'interessarà