La pujada de taxes del gasoil costarà 7 milions als cotxes

REDACCIÓ
01-07-2018
  • La pujada de taxes del gasoil costarà 7 milions als cotxes

La revisió dels impostos que graven el dièsel que estudia el Govern de Pedro Sánchez provocarà un augment en el preu d’aquest carburant de fins a 14,3 cèntims per litre, cosa que provocarà que els conductors de turismes i totterrenys espanyols hagin d’assumir un cost extra de 777,7 milions d’euros, segons càlculs realitzats per Kelisto. En el cas de les comarques de Lleida, el sobrecost estimat en aquest informe se situa en un total de 6,93 milions d’euros.

Per fer l’informe analitzen el parc automobilístic provincial i estimen un consum mitjà de 670 euros anuals en combustible dièsel. En el cas de Lleida, el 60,7 per cent del parc utilitza motors de gasoil. Estem parlant de la quantitat de 132.730 turismes sobre un total de 218.488 vehicles, amb les últimes dades oficials publicades l’any 2016.

La previsió de l’executiu del PSOE és que l’increment quedaria dividit en dos parts: un augment de l’impost sobre hidrocarburs de 9,5 cèntims per cada litre i una pujada de 4,8 cèntims per equiparar l’impost autonòmic sobre els carburants. En el cas de Catalunya, com que ja té el tram fiscal propi, l’increment seria de 9,5 cèntims per litre.

A les comarques de Ponent l’informe calcula la despesa anual dels turismes dièsel en 88,95 euros. Per això, l’encariment del litre estimat d’un 7,8 per cent elevarà el cost per a la butxaca dels conductors fins als 95,88 milions, és a dir, un encariment dels 6,93 milions abans citats

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...