La Sala Multisensorial Snoezelen de la UdL reobre amb novetats després de la pandèmia

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
22-02-2024
Actualitzat: 22-02-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Sala Multisensorial Snoezelen de la UdL reobre amb novetats després de la pandèmia
    Peu de foto: 
    La sala Snoezelen de la FEPTS. FOTO: UdL

Després d'un període d'inactivitat causat per la pandèmia, la Sala Multisensorial Snoezelen de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS) de la Universitat de Lleida (UdL) torna a obrir les seves portes. Aquest espai, inaugurat al 2018 com el primer d'aquestes característiques en una universitat catalana, té com a objectiu millorar el benestar emocional i psicològic mitjançant l'estimulació dels sentits.

La renovada sala ofereix ara visites i activitats d'estimulació multisensorial i terapèutiques per a persones externes a la UdL, amb prèvia sol·licitud. Les visites estan destinades a grups petits d'entitats educatives o socials, com escoles bressol, de primària, serveis d'intervenció socioeducativa i membres de la comunitat universitària de la FEPTS.

A més, la sala està oberta a persones amb dificultats cognitives ateses en entitats com centres d'educació especial, entitats ludicoesportives amb programes per a persones amb diversitat funcional, o usuàries de residències o centres de dia per a gent gran. L'ús de la sala pot ser individual o en petit grup, amb la presència del professional de l'entitat i el suport del tècnic de la sala, Xavier Ramon.

Els equipaments de la sala inclouen una piscina de boles, una columna de bombolles, un puf vibratori, llum ultraviolada, un llit d'aigua i elements tàctils i olfactius, creant un ambient que proporciona benestar. La professora Glòria Arqué, directora de la sala, destaca que l'estimulació multisensorial Snoezelen té aplicacions educatives i terapèutiques, contribuint a millorar les capacitats cognitives, d'aprenentatge i d’adaptació socioemocional de la persona.

Amb una nova direcció en línia amb la gestió anterior i la incorporació de personal de suport, la Sala Snoezelen també es converteix en un espai per promoure la innovació docent i la recerca, oferint aquesta temàtica als estudiants de màster i doctorat, segons el degà de la FEPTS, David Aguilar.

Comparteix

També t'interessarà