La Segarra obre l'Any Pedrolo amb un muntatge poeticomusical

X.SANTESMASSES
09-04-2018
  • La Segarra obre l'Any Pedrolo amb un muntatge poeticomusical

L’Auditori Municipal de Cervera va ser l’escenari la nit de dissabte passat de la primera de les activitats que s’han previst a la comarca de la Segarra dedicades al centenari del naixement de l’escriptor Manuel de Pedrolo, que es commemora durant aquest 2018. Quatre artistes locals van ser els protagonistes del muntatge Univers poètic de Pedrolo. D’una banda, l’actor Xavier Hidalgo, que va recitar una vintena de poesies de Pedrolo dedicades a la mort, la llibertat i el sexe. El recital va comptar amb l’acompanyament al piano de Jordi Castellà, que va interpretar peces de Frederic Mompou, i també amb Marc Castellà (assessorament acústic) i Alba Cuñé (assessorament artístic), que van recrear un ambient íntim amb un audiovisual que introduïa i acompanyava la lletra de l’escriptor segarrenc amb les seues pròpies obres de poesia visual. El muntatge que va omplir la sala va començar i va acabar amb la peça músical que va fer famosa Edith Piaf, La vie en rose, per la qual Pedrolo sentia debilitat.

L’acte va servir també per donar inici a les activitats paral·leles del premi literari 7lletres, dedicat a Pedrolo i que aquest any celebra la tretzena edició. El premi l’organitzen l’ajuntament de Cervera, el consell de la Segarra i la Fundació Pedrolo.

L’autor de Mecanoscrit del segon origen va nàixer l’1 d’abril de fa 100 anys al castell de l’Aranyó (Segarra). Es tracta d’un dels escriptors més prolífics en llengua catalana amb més de 120 títols publicats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?