La UdL ampliarà la col·laboració que manté amb quatre universitats xineses
La Universitat de Lleida (UdL) té previst ampliar la seva col·laboració amb quatre universitats xineses (Soochow, Changzhou, Nankai i Tianjin), amb les quals manté una relació estreta des de fa anys a través del Diploma d’estudis hispànics. Aquest títol propi, que es va començar a impartir el curs 2005-2006 amb una desena d’alumnes, ha graduat des de llavors 447 estudiants de mobilitat provinents d’aquestes institucions, sent la Universitat de Tianjin la que aporta la majoria d'estudiants. Tianjin va ser també la primera universitat amb la qual la UdL va signar un conveni, ara fa dinou anys.
Una delegació de la UdL, encapçalada pel vicerector d’Internacionalització, Antoni Granollers, i integrada també per la secretària del Consell Social, Conxita Villar, i els professors Javier Terrado, M. Ángeles Calero i Olga Fransi, ha viatjat recentment a la Xina per renovar els convenis i explorar noves vies de col·laboració. Entre els objectius de la visita hi ha la possibilitat d'ampliar els programes d'intercanvi internacional a altres titulacions de la UdL, com ara les àrees de ciències de la salut i enginyeries. Segons ha explicat el vicerector, aquesta ampliació podria formalitzar-se a través del programa Erasmus+ KA171, que facilita la mobilitat amb països no europeus.
Durant la visita, la delegació de la UdL va participar en la commemoració del 60è aniversari de la Universitat de Tianjin, un dels esdeveniments més destacats. Antoni Granollers va ser un dels ponents en una taula rodona sobre el paper de la intel·ligència artificial en l'educació superior i la internacionalització, on també van intervenir representants d’universitats de la Xina, el Japó i Ucraïna.
A més, la Universitat de Soochow va retre homenatge al catedràtic de Llengua espanyola de la UdL, Javier Terrado, qui és també l’impulsor del Diploma d’estudis hispànics, en reconeixement a la seva propera jubilació. Terrado ja havia estat reconegut al 2014 per la Universitat de Tianjin amb el Premi a la contribució excel·lent a l'intercanvi pedagògic sinoespanyol, per la seva tasca en el desenvolupament de relacions acadèmiques entre ambdues universitats.
La visita també va incloure trobades amb professorat d'espanyol de les universitats xineses, dos dels quals s'han doctorat a la Universitat de Lleida, així com amb exalumnes del Diploma d’estudis hispànics, reforçant els vincles existents i obrint la porta a noves col·laboracions en el futur.