La UdL descarta donar un aprovat general als alumnes aquest curs

S.E.
Publicat: 
17-04-2020
Actualitzat: 17-04-2020 13:50
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La UdL tancarà al públic a partir d'aquest dilluns
  • La UdL descarta donar un aprovat general als alumnes aquest curs

La Universitat de Lleida (UdL) no donarà un aprovat general als seus alumnes aquest curs. Així ho va indicar ahir el vicerector d’Ordenació Acadèmica, Francesc Giné, després que el Govern central i les autonomies acordessin que la repetició de curs sigui “excepcional” en les etapes educatives no universitàries. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, també ho va descartar. “No tindria sentit que la comunitat universitària s’esforci a mantenir el curs de manera virtual i consensuar un aprovat general o similars”, va assenyalar. De fet, el Consell Interuniversitari de Catalunya va concretar ahir quatre models d’avaluació no presencial amb proves tipus test, de desenvolupament escrit, orals per videoconferència o a partir d’un enregistrament i el desenvolupament de casos pràctics. Per als grups de més de quaranta estudiants, veu més adequats els tests els continguts teòrics, i per als pràctics planteja alternatives. Per exemple, per a Fisioteràpia proposa que l’alumne es gravi desenvolupant exercicis. Les pràctiques externes no estan resoltes. Per la seua part, el director general de Centres Públics, Josep González-Cambra, va dir que no hi haurà aprovat sistemàtic a Catalunya a Primària i ni Secundària a l’haver-hi ja dos avaluacions fetes, mentre que la Fundació Jaume Bofill va advocar per la promoció automàtica, i per donar el títol d’ESO (planteja un examen de mínims al setembre només en alguns casos), en el marc de 50 mesures de xoc que va presentar per garantir el dret a l’educació. Associacions de centres privats i concertats van criticar també l’aprovat general.

Pel que fa a la selectivitat, Chacón va dir que es manté en les noves dates del 7 al 9 de juliol, un mes després de les inicials, encara que la ministra d’Educació, Isabel Celaá, va afirmar que si no es pogués fer presencialment caldrà activar un “pla B”, que no va concretar.

En un altre ordre, l’acadèmia Inlingua activa cursos online amb professor i a través de Zoom per preparar els exàmens de la Universitat de Cambridge previstos al juny.

El curs vinent començarà el dia previst, el 14 de setembre

El director general de Centres Públics, Josep González-Cambray, va assegurar ahir que el curs escolar 2020-2021 començarà el 14 de setembre, “tal com estava previst”, i espera que sigui “tan normal com sigui possible”. Va destacar que el confinament ha provocat un salt en l’ús de tecnologies educatives per al futur i va advertir que “ningú no ens assegura que no haurem de tancar en els propers dos anys els centres en períodes curts de temps”. Va remarcar que a Educació li agradaria tornar a les aules abans del final de l’actual curs i va apuntar que treballen per obrir la preinscripció, que serà majoritàriament telemàtica a mitjans de maig. UGT reclama mantenir totes les línies. Per la seua part, els sindicats valoren la decisió de concloure el curs al juny, però veuen falta de concreció, exigeixen que es reforci el curs que ve i dubten sobre la pertinència d’obrir centres al juliol. Les entitats de lleure diuen que adaptaran les seues colònies i casals al nou escenari.

Comparteix

També t'interessarà