La Universitat de Lleida tanca durant la Setmana Santa per estalviar despeses

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
22-03-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  •  La Universitat de Lleida tanca durant la Setmana Santa per estalviar despeses
    Peu de foto: 
    La biblioteca ubicada a Rectorat és la que obres més dies / Foto: Premsa UdL

La Universitat de Lleida (UdL) ha decidit tancar les seves instal·lacions al públic durant la Setmana Santa amb l'objectiu d'estalviar uns 30.000 euros en despeses com electricitat, telefonia i neteja, segons ha informat el vicerectorat d'Infraestructures. Aquest tancament afectarà la majoria d'instal·lacions, que suspèn la seva activitat quotidiana des del 25 de març fins al 1 d'abril, ambdós inclosos. Així mateix, al campus Igualada-UdL, la paralització es prolongarà del 26 de març al 2 d'abril, donat que l'últim dia és festa local.

Només es mantindran en funcionament la Biblioteca de la Facultat de Lletres, amb un reforç el cap de setmana de la de Ciències de la Salut, i alguns espais destinats a la recerca com l'estabulari o els edificis que acullen l'IRBLleida, amb accés restringit al personal.

"La situació financera i pressupostària de la Universitat de Lleida comporta la necessitat de mantenir la reducció de la despesa corrent realitzada els anys anteriors, i per tant, solament mantenir en funcionament els espais i instal·lacions absolutament imprescindibles per a la prestació dels serveis mínims durant el període d'inactivitat docent", destaca l'instrucció de Gerència.

El vicerector d'Infraestructures, Narciso Pastor, explica que, tot i que enguany la UdL tancarà més dies respecte a la Setmana Santa de 2023, l'estalvi no serà molt més elevat, ja que l'energia és més econòmica que l'any passat i, per tant, no afectarà significativament l'estalvi total.

Durant aquest període, el personal podrà accedir tant als espais d'investigació com als seus llocs de treball per a realitzar les tasques considerades imprescindibles. A més, es mantindrà el servei de seguretat les 24 hores i un servei de recepció durant el matí per a la distribució del correu i la paqueteria, llevat dels dies festius com divendres Sant i dilluns de Pasqua. En el cas de Cappont, aquest servei es troba ubicat a l'edifici Polivalent 1.

Pel que fa a les biblioteques, la de la Facultat de Lletres, al Rectorat, funcionarà tots els dies de la setmana excepte els festius. Els dies 25, 26, 27, 30 i 31 de març, estarà oberta de 9:00 a 21:00 hores, mentre que el dia 28 de març (dijous Sant), l'horari serà de 9:00 a 15:00 hores. La biblioteca de Ciències de la Salut reforçarà aquest servei durant el cap de setmana dels dies 30 i 31 de març, de 9:00 a 21:00 hores. En cas d'una afluència molt elevada, s'establirà un accés limitat als estudiants de les universitats públiques catalanes, i si és necessari, només als estudiants de la UdL.

Comparteix

També t'interessarà