La Vall de Boí consulta als veïns si aquest any cancel·la o restringeix les falles

M. C.
03-05-2020
  • La Vall de Boí consulta als veïns si aquest any cancel·la o restringeix les falles

L’ajuntament de la Vall de Boí ha impulsat una consulta a través de la seua pàgina web per conèixer l’opinió dels veïns del municipi sobre si s’han de celebrar les falles aquest any i, en cas afirmatiu, com fer-ho en el context de la crisi sanitària pel coronavirus. L’estat d’alarma per la pandèmia està obligant a suspendre i ajornar nombroses celebracions a Lleida.

Fins ahir hi havien participat 183 persones, encara que el termini es prolongarà fins a l’11 de maig. Davant de la pregunta de si s’haurien de suspendre les falles aquest any, un 80% dels participants opina que encara és massa aviat per prendre aquesta decisió i que és preferible esperar a veure com avança la situació en les properes setmanes. Sobre la possibilitat de celebrar-les en les mateixes dates de cada any i restringir la participació només a residents de cada poble, un 70% dels enquestats opinen que seria la millor opció, ja que d’aquesta manera s’evitarien aglomeracions i no es perdria la tradició. El qüestionari també planteja si, en cas que la baixada d’algun poble no es pogués celebrar a causa que no s’hagi assolit la fase de desconfinament, s’hauria de buscar una data alternativa per poder fer-ho.

L’alcaldessa, Sonia Bruguera, va explicar que “la decisió que prenguem finalment sempre estarà supeditada al que digui el departament de Salut”. La primera edil va remarcar que “també és molt possible que hàgim de limitar l’aforament dels visitants encara més que en altres anys”.

D’altra banda, el consistori també ha impulsat una altra consulta sobre si és convenient o no crear una associació de fallaires de la Vall de Boí, a fi de dotar-se d’una personalitat jurídica per poder optar a subvencions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?