La xarxa de robatoris a pisos va fer 85 assalts, entre ells a 17 pobles de Lleida

REDACCIÓ
13-04-2018
  • La xarxa de robatoris a pisos va fer 85 assalts, entre ells a 17 pobles de Lleida

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han detallat l'operació policial contra l'organització que realitzava robatoris amb força a domicilis de Catalunya i Osca i que consideren desarticulada, després de la detenció la setmana passada d'11 persones a Lleida i a Reus. Segons la policia, als detinguts se'ls imputen delictes de robatoris amb força en habitatges, de vehicles, falsificacions de documents, tràfic de drogues i pertinença a organització criminal. I és que l'operació els relaciona amb 85 robatoris, 38 comesos a Catalunya (a les quatre províncies) i 47 a poblacions d’Osca. En concret, a Lleida, els assalts es van produir a les localitats de Cervera, Bellcaire d'Urgell, Castellserà, Ossó de Sió, Tàrrega, Guissona, Puigverd d'Agramunt, Preixens, Montgai, Ribera d'Ondara, Fuliola, Anglesola, Miralcamp, Linyola, Vinaixa, Almenar i Solsona.

L'operació policial, que va començar l'any passat, ha comportat, a banda de la detenció d'onze persones, la recerca d'altres cinc, que pertanyien a una organització criminal de ciutadans de l'est d'Europa especialitzada principalment en delictes contra el patrimoni. En els quatre escorcolls a domicilis que es van portar a terme a Lleida i a Reus la setmana passada es s'han intervingut joies, 2.500€ en metàl·lic, més d'1 quilogram de cocaïna, eines utilitzades en els robatoris i 12 vehicles d'alta gamma, segons els Mossos d'Esquadra. Les persones detingudes són nou homes, d’edats compreses entre els 27 i 57 anys, de nacionalitats albanesa, romanesa i espanyola i dues dones de 29 i 44, de Turquia i Romania. També s'investiga altres cinc homes amb edats compreses entre els 25 a 40 anys de nacionalitats albanesa i romanesa. Segons informen els Mossos, els líders de l'organització han ingressat a la presó sense fiança i alguns dels quals tenen antecedents similars en altres països europeus tenint fins i tot decretada la prohibició d'entrada a territori Schengen. L'operació policial determina que tant a detinguts com a investigats els consten antecedents per robatoris amb violència, robatoris amb força, falsificació de documents i fins i tot un homicidi dolós.

La investigació policial determina que l'organització en feia rotar els membres per evitar la seva detecció per part de la policia i que les persones al capdavant de la xarxa es movien per tot el territori Schengen gràcies a l’ús de documentació falsa. A més, els Mossos expliquen que les persones establertes en un pis de Lleida facilitaven la logística perquè altres membres de la xarxa poguessin estar-s’hi durant llargs períodes de temps.

L'organització, que segons la investigació, podia arribar a cometre fins a cinc assalts d'habitatges en un mateix dia, robava també els vehicles dels propietaris i els utilitzava per fugir i, posteriorment, per cometre altres delictes. En alguns casos van arribar a agredir als habitants dels domicilis quan eren descoberts a l'interior dels habitatges. Prèviament a cometre els robatoris, feien reconeixements a les zones per concretar els habitatges a entrar. 

L'operació ha estat portada a terme de forma coordinada pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil i ha comptat amb la col·laboració d'altres policies europees de països com Albània i agències com l’EUROPOL.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?