L'aeroport d'Andorra-la Seu rep crítiques per portar pràcticament només turistes a Andorra

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
09-01-2024
Actualitzat: 09-01-2024 11:50
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'aeroport d'Andorra-la Seu rep crítiques per portar pràcticament només turistes a Andorra
    Peu de foto: 
    Foto: Albert Lijarcio (ACN)

L'alcalde de Vielha lamenta que el Govern el financi però la Diputació defensa la infraestructura i continuarà apostant


L'alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, ha reiterat que "li sap greu" que es faci servir l'aeroport Andorra-la Seu per portar turistes a Andorra. Serrano, que també és videpresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, ha dit que no està en contra de l'aeroport però sí que es financi per portar esquiadors a Andorra quan el Govern té estacions públiques pròximes. El president de la Diputació, Joan Talarn, ha defensat qualsevol inversió a qualsevol punt del territori i ha dit que treballaran perquè aquesta infraestructura "tiri endavant". La presidenta del Consell de l'Alt Urgell i alcaldessa de Ribera d'Urgellet, Josefina Lladós, ha argumentat que "l'aeroport és molt més que els vols a Madrid i l'ara estrenat vol a Palma".

Una altra de les crítiques que fa l'alcalde de Vielha i vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juan Antonio Serrano (Unitat d'Aran - PSC) és en relació al nom de la infraestructura i es que no entén com la Generalitat hagi cedit a batejar l'aeroport amb el nom d'Andorra.

L'alcaldessa de Ribera d'Urgellet, Josefina Lladós (Junts), ha lamentat que, tenint en compte l'esforç que suposa aconseguir una "unitat d'acció" a les comarques pirinenques, s'hagin de rebatre unes declaracions "fetes per desconeixement". El Pirineu és molt més que el turisme", ha conclòs la presidenta de l'ens comarcal alturgellenc. Així, tot i reconèixer que a qui més interessen i beneficien aquestes rutes aèries és a Andorra, a la infraestructura pirinenca també s'hi han anat instal·lant empreses i companyies que donen feina a persones de la comarca.

També ha destacat que les instal·lacions es fan servir com a base de l'helicòpter d'emergències mèdiques i dels grups de rescat dels Bombers. Per aquest motiu, ha remarcat que aquest camp de vol és "bàsic" com a "servei elemental" i per comptar amb "una atenció pública de més qualitat".

Lladós ha explicat que tot i que la Generalitat hi aporta diners, perquè és una infraestructura de la seva titularitat, qui més recursos en destina és el govern d'Andorra perquè "necessita un aeroport proper" per atreure més turisme. tot i que la Generalitat hi aporta diners, perquè és una infraestructura de la seva titularitat, qui més recursos en destina és el govern d'Andorra perquè "necessita un aeroport proper" per atreure més turisme.

Rosa M. Perelló (Junts-Impulsem), cap de l'oposició a la Diputació, troba desafortunades les paraules de l’alcalde de Vielha i vicepresident de la Diputació, Juan Antonio Serrano. Perelló recorda que “aquesta infraestructura no només compta amb vols comercials, sinó que ofereix serveis bàsics d’emergències per l’Alt Pirineu”. Afirma que “l’aeroport de La Seu ha fet que s’instal·lin empreses a l’Alt Urgell, que porten llocs de feina de qualitat per la comarca”.

En canvi, el vicepresident del patronat de Turisme, ha declarat  que “la Generalitat no fa cap altra infraestructura a la resta del Pirineu i manté una infraestructura per portar clients a Andorra, que és la nostra competència”. A més, Serrano ha assegurat que “no hi ha infraestructures dignes, no parlo d’aeroports, sinó de carreteres i pistes forestals”. 

Junts-Impulsem defensa aquest aeroport, una infraestructura molt necessària i llargament reclamada per a l’Alt Pirineu.

Comparteix

També t'interessarà