L'Agència de Residus de Catalunya invertirà 2'6 MEUR a millorar instal·lacions de gestió de residus a la demarcació de Lleida

REDACCIÓ
21-06-2019
  • L'Agència de Residus de Catalunya invertirà 2'6 MEUR a millorar instal·lacions de gestió de residus a la demarcació de Lleida

El Consell de de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), presidit pel conseller Damià Calvet, ha aprovat aquest dijous atorgar uns 2,6 milions d’euros en subvencions destinades a diversos consells comarcals i organismes públics de la demarcació de Lleida per tirar endavant projectes de millora de la gestió de residus.
 
Per al conseller, “aquestes millores mostren clarament l’aposta del Govern per afavorir  la transició de l'economia lineal, d'usar i llençar, a l'economia circular, de la reutilització i la transformació dels residus en recursos, fet que genera creixement econòmic sostenible, innovador, amb valor afegit i ocupació de qualitat", ha dit.
 
Millorant la gestió de l’orgànica

L’agència finançarà amb un màxim de 2 milions d’euros la millora de les infraestructures de la planta de compostatge de la fracció orgànica de residus municipals de Tàrrega. D’aquesta manera, el Consorci per a la Gestió de Residus Urbans de l’Urgell, titular de la instal·lació, rebrà la subvenció, provinent del Fons de Gestió del cànon de residus municipals. Les actuacions inclouen les obres i equipaments per millorar els processos, l’eficiència i les capacitats de tractament d’aquesta fracció dels residus domèstics.
 
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà rebrà una subvenció de més de 93.000 euros per construir una coberta per a unes sitges de la planta de compostatge de Sort. D’aquesta manera, millorarà el procés de compostatge de la instal·lació. L’actuació inclou la construcció de l’estructura metàl·lica que sustenta la coberta i el sistema de recollida d’aigües pluvials.
 
També es millorarà la planta de compostatge de la Seu d’Urgell, a través d’un ajut de 150.000 euros a la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet. En aquest cas, l’actuació es farà adequant l’equipament de garbellat rotatiu per a l’extracció d’impropis de la fracció orgànica dels residus municipals.
 
Finalment, el Consell Comarcal del Pallars Jussà serà el destinatari d’una subvenció d’uns 350.000 euros per clausurar una fase del dipòsit de Tremp.
 
L’òrgan de Govern de l’agència ha aprovat atorgar ajuts per un valor total de 7,7 milions d’euros per a la millora d’infraestructures de residus municipals de tot Catalunya. A la resta de demarcacions, subvencionarà millores a les plantes de compostatge de Jorba i de Santa Coloma de Farners.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next