L’Ajuntament de les Borges renova el segell Infoparticipa per vuitè any consecutiu

REDACCIÓ
Publicat: 
21-03-2023
Actualitzat: 21-03-2023 10:40
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’Ajuntament de les Borges renova el segell Infoparticipa per vuitè any consecutiu
    Peu de foto: 
    Ajuntament de les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha obtingut, per vuitè any consecutiu, el segell Infoparticipa, un guardó que entrega anualment el Grup d’Investigació Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que reconeix l’alt grau de qualitat i transparència en la comunicació de la gestió pública local. L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, va assistir aquest passat dilluns a l’entrega de premis del certamen, que va tenir lloc al Rectorat de la UAB, i que ha servit per reconèixer la gran transparència del consistori borgenc, amb una puntuació del 92,31%, una de les més altes des que va començar a rebre la distinció, de manera ininterrompuda, l’any 2016.

L’alcaldessa borgenca, Núria Palau, va agrair aquest premi que un any més reconeix la voluntat del consistori de ser el més transparent possible amb el veïnat, i de facilitar al màxim tota la informació i tots els tràmits de la forma més entenedora possible. En aquest sentit, Palau explicava que és el tercer any consecutiu que el consistori borgenc està per sobre del 90% i afegia que aquest 2023 l’Ajuntament ha fet una aposta per renovar la seva pàgina web amb l’objectiu de fer-la més accessible, intuïtiva i adaptada als nous temps.

5 ajuntaments del territori de Lleida

La cerimònia d’aquest any ha reconegut l’Ajuntament de les Borges Blanques i 148 administracions catalanes més, de les quals 135 són ajuntaments, 10 consells comarcals i 3 diputacions. Del territori de Lleida, juntament amb el consistori borgenc, també s'ha reconegut l'Ajuntament de Solsona, el de Mollerussa, el del Palau d’Anglesola i el de Lleida ciutat. Es tracta del vuitè cop que el consistori borgenc rep aquesta distinció, de les 10 edicions que fa que se celebra.

El Palau d'Anglesola rep per segona vegada el segell de transparència Infoparticipa
Peu de foto: 
Ajuntament del Palau d'Anglesola

L'acte d'aquest passat dilluns va comptar amb la participacio de més de 150 representants dels ajuntaments, consells comarcals i diputacions del país. En concret, va tenir la benvinguda del rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Javier Lafuente Sancho, i intervencions del catedràtic i director del grup de recerca ComSET de la UAB, Armand Balsebre Torroja i del director general de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques de la Generalitat de Catalunya, Jaume López Hernández. Igualment, la jornada ha comptat amb un diàleg entre la doctora Marta Corcoy Rius i el director de l’Agència Valenciana Antifrau, Joan Antoni Llinares Gómez.

El segell Infoparticipa

Aquest distintiu, que fou creat l’any 2013 i s’atorga a través del Consell Certificador de la UAB, reconeix al consistori borgenc la informació que dona sobre els seus representants polítics i sobre la gestió dels recursos col·lectius, a través de la publicació, per exemple, de les actes del Ple Municipal o de les informació sobre la composició dels òrgans de govern, entre altres. Al mateix temps, aquest guardó també reconeix la transparència sobre la gestió dels recursos econòmics que inclou, per exemple, la publicació del pressupost de l’Ajuntament de l’any en curs, la publicació de totes les ofertes de treball o, entre molts altres, les licitacions en curs.

Comparteix

També t'interessarà