L’Ajuntament de Tàrrega desenvolupa un projecte social per facilitar la conciliació de la vida personal, familiar i laboral

REDACCIÓ
Publicat: 
12-09-2023
Actualitzat: 12-09-2023 13:03
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • L’Ajuntament de Tàrrega desenvolupa un projecte social per facilitar la conciliació de la vida personal, familiar i laboral
  Peu de foto: 
  Foto: Ajuntament de Tàrrega

La iniciativa anomenada ‘Temps per cures’, que ofereix acompanyament a peu dels infants a l’escola, servei de canguratge i punts d’estudi i lleure


La Regidoria d’Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes de Tàrrega desplegarà durant els propers dies el projecte anomenat ‘Temps per Cures’, que compta amb el suport del Ministeri d’Igualtat i el Departament d’Igualtat i Feminismes. És un programa pilot que s'executarà a partir del 15 de setembre i al qual es poden acollir totes les famílies en general.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú assenyala que “aquesta iniciativa vol garantir el drets de les cures a tots els infants a la vegada que facilitem la tan necessària conciliació a les famílies, especialment a aquelles que no tenen xarxa de suport”. Per la seva part, la regidora d’Educació, Acció Social, Ciutadania i Feminismes, Alba Castellana, destaca que “aquesta acció també treballa en favor de la igualtat de les dones, ja que són elles, per rols de gènere, les que majoritàriament han d’assumir les cures dels infants”.

Les accions previstes son les següents:

 • Camins escolars: servei d’acompanyament dels infants a l’escola i recollida i retorn als punts de trobada habilitats. L’acompanyament dels infants es fa a peu amb monitors i monitores que els acompanyen durant tot el trajecte. Està adreçat a famílies amb infants d’I3 a sisè de primària. El servei és gratuït i s’oferirà d’octubre a desembre de 2023. Els camins escolars s’organitzen en 7 rutes que tenen diferents punts de trobada en els barris de Tàrrega. Els infants podran incorporar-s’hi al llarg de la ruta. Les famílies interessades poden enviar les seves a través del qüestionari: https:// https://forms.gle/8XKB8C5zV3aLQUqD9
 • Canguratges puntuals: servei per a famílies amb infants de 3 a 6 anys. Té com a objectiu oferir un canguratge puntual per anar al teatre, una conferència, un taller, una visita mèdica, acompanyar la mare o el pare a fer gestions, entre altres.
 • Punt lúdic: espai obert per a  infants de 3 a 12 anys els dissabtes a la tarda, temps durant el qual les famílies podran aprofitar per fer qualsevol gestió mentre els infants hi passen una estona jugant.
 • La fonda jove: servei per a famílies amb joves de 12 a 16 anys. Oferirà un espai comunitari on els joves podran dinar i fer deures entre les 14 h i les 17 h de dilluns a divendres a l’Oficina Jove. Podran portar-se el dinar de casa si bé també s'oferirà servei de menjador. Espai dinamitzat per un monitor/a.
 • Caps de setmana joves: servei per a famílies amb joves de 12 a 16 anys que oferirà un espai d'oci els dissabtes i diumenges de 17 h a 21 h. L'espai, dinamitzat per un monitor/a, estarà equipat amb wifi i jocs de taula variats.
 • Punt d’estudi: servei per a joves de 12 a 16 anys que oferirà un espai per estudiar i fer treballs de grup els divendres a la tarda i els dissabtes al matí.

Tots els serveis són gratuïts excepte ‘La fonda jove’, en què les famílies poden encomanar el servei de càtering. Cal inscripció prèvia a totes les activitats excepte a ‘Caps de setmana joves’. Més informació al correu electrònic tempsxcures@tarrega.cat o al Whatsapp 652 893 428.

El programa ‘Temps per cures’ es desenvoluparà fins a finals del present any. Un cop finalitzada aquesta prova pilot, es valoraran les diferents accions per donar continuïtat a les que hagin gaudit de més bona acollida.

Comparteix

També t'interessarà