L'Alumnat de 5è de primària de Balaguer omple de música la plaça del Mercadal

REDACCIÓ
Publicat: 
08-06-2023
Actualitzat: 08-06-2023 12:48
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Alumnat de 5è de primària de Balaguer omple de música la plaça del Mercadal
    Peu de foto: 
    Paeria de Balaguer
  • L'Alumnat de 5è de primària de Balaguer omple de música la plaça del Mercadal
    Peu de foto: 
    Paeria de Balaguer

La música és fonamental per al creixement personal de les persones, i també una eina de dinamització cultural que genera inclusió i cohesió social, al mateix temps impulsa una transformació positiva emocional i educativa. Per tots aquests motius, des de l'Escola de Música de Balaguer es treballa amb els centres educatius de la ciutat, per tal d’establir vincles dels infants amb la música.

El principi objectiu és unir tot l'alumnat de 5è de primària de totes les escoles de la ciutat de Balaguer i L’Estel en un mateix projecte musical, i a partir d’aquí buscar un repertori de quatre o cinc cançons adients a l'edat de l'alumnat, que resulti atractiu i idoni en la seva vessant pedagògica, així com una cançó grupal per interpretar conjuntament.

Posteriorment i un cop triat el repertori, s’han dut a terme unes sessions de treball amb el professorat de música i alumnes delegats de tots els grups de les escoles, per tal que després ho puguin transmetre a la resta de l’alumnat. A més, cada grup reescriu la lletra de la cançó que han seleccionat.

Així, per segon any consecutiu, l'Escola Municipal de Música ha coordinat aquesta activitat, amb uns 240 alumnes de 5è de primària de tots els centres educatius de la ciutat i l’Estel, a partir de la qual s’han treballat continguts lingüístics, musicals i de caire social, i que han ofert un concert col·lectiu a la plaça del Mercadal.

Comparteix

També t'interessarà