L'Arnau de Vilanova torna a prestar el servei de radioteràpia a veïns de la Franja

REDACCIÓ
Publicat: 
14-02-2018
Actualitzat: 14-02-2018 12:31
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Arnau de Vilanova torna a prestar el servei de radioteràpia a veïns de la Franja

L’hospital Arnau de Vilanova torna a prestar el servei de radioteràpia a pacients de la Franja després de més de tres anys sense fer-ho, període durant el qual l’única opció que tenien per rebre aquest tractament contra el càncer era traslladar-se a un hospital de Saragossa. Fonts del departament de Salut van assegurar ahir que va ser el govern aragonès el que el 2014 va decidir centralitzar a Saragossa aquest tipus d’atenció.

“Fa uns mesos ens van plantejar si podíem fer-ho també nosaltres dins del conveni marc de col·laboració entre les dos comunitats; ho vam analitzar, vam veure que teníem capacitat per fer-ho i els vam comunicar que si ens enviaven pacients els facilitaríem el tractament”, van detallar les mateixes fonts, que van indicar que el servei de radioteràpia de l’Arnau ha començat recentment a rebre els primers pacients de la Franja. A més dels veïns de la Franja, aquest acord beneficia també els del sector sanitari de Montsó i Barbastre. Poder anar a Lleida els estalvia bona part dels fins a dos-cents quilòmetres que havien de recórrer per anar a Saragossa.

Segons va publicar ahir el El Heraldo de Aragón, prop de 150 persones a l’any es beneficiaran d’aquest acord. A més, podran escollir entre anar a Lleida o a Saragossa. Segons assenyala, excepte una que tenia familiars a Saragossa, tots han optat per Lleida. L’alcalde de Fraga, Miguel Luis Lapeña, va valorar positivament la represa d’aquest servei. “Tot allò que beneficiï les persones és positiu. Lleida i la Franja han tingut sempre bones relacions”, va remarcar. En aquest sentit, Lapeña va oferir el centre sanitari de Fraga perquè pacients de pobles del Segrià propers com Seròs, Gimenells, Massalcoreig o Aitona puguin ser atesos allà en lloc de desplaçar-se fins a Lleida, “si resulta més beneficiós per al pacient el simple fet de fer menys quilòmetres”. Així mateix, considera que el procés independentista català no és cap trava per a aquesta mena de convenis, “ja que per sobre de la política hi ha la salut de les persones”.

L’any 2016, els pacients de la Franja hospitalitzats a l’Arnau el 2016 van ser 1.735, i un total de 19.434 els van atendre a les consultes externes. El cost global de l’atenció es va elevar a 9,54 milions d’euros.

Comparteix

També t'interessarà