L'Arnau és l'hospital català amb mes persones formades en lactància materna

REDACCIÓ
12-03-2018
  • L'Arnau és l'hospital català amb mes persones formades en lactància materna

El servei de Pediatria de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida ha superat la segona fase de l'acreditació IHAN, una iniciativa promoguda per l'OMS i la UNICEF per a que hospitals, centres de salut i sales de maternitat adoptin les pràctiques que protegeixin, promoguin i donin suport a la lactància materna exclusiva des del naixement. Així, l'hospital lleidatà ha entrat ara en la tercera i última fase per aconseguir aquest certificat d'humanització de l'assistència al naixement i la lactància. Si la supera, haurà de passar per una auditoria per certificar-lo com a Hospital IHAN en què s’avaluen de forma rigorosa totes les pràctiques hospitalàries relacionades amb l’alletament. Un cop aconseguida l’acreditació, el centre serà reavaluat periòdicament per mantenir-la.

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova va iniciar aquest projecte l’any 2015, amb la creació d’un comitè de lactància multidisciplinar que treballa segons les directrius que marca la IHAN. Al febrer del 2016, va assolir  la primera de les tres fases i el febrer de 2017, la segona, que ara han acreditat. Actualment, l'Arnau es troba en la tercera fase juntament amb 21 hospitals de tot l’Estat espanyol. Per aconseguir superar-la, cal la formació de tot el personal sanitari que està en contacte amb mares i nadons al centre. Per tal d'impartir els cursos, que són de més o menys hores segons la responsabilitat que tinguin en l’establiment de la lactància materna, s'han organitzat sessions de formació per a preparar gent formadora. En concret, ara mateix hi ha a l'hospital lleidatà nou persones formadoress IHAN, la qual cosa converteix l’Arnau de Vilanova en el centre hospitalari de l’ICS que té més persones formades en lactància materna actualment.

En la tercera fase també és necessària la coordinació amb l’atenció primària i els grups de mares on es dona suport a la lactància materna (Associació Alleta), i l’elaboració de protocols i guies d’atenció a la lactància i al part normal.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta