L'Arnau inicia les obres de renovació de més de la meitat dels seus quiròfans

SEGREcom
18-08-2015
  • L'Arnau inicia les obres de renovació de més de la meitat dels seus quiròfans

L'Arnau de Vilanova només disposa de cinc dels seus dotze quiròfans durant aquest mes d'agost i setembre, ja que ha iniciat les obres per modernitzar tots els de la segona planta i alguns de la tercera. Aquests treballs formen part del projecte de renovació i ampliació del bloc quirúrgic de l'hospital, que planteja passar de 12 a 18 quiròfans i agrupar-los tots a la tercera planta. Per ara, han començat les obres de la primera fase, que consisteixen en la renovació del sistema de climatització dels quiròfans, canviar la il·luminació per tecnologia LED i instal·lar portes automàtiques estanques.

Així mateix, també es col·locaran torres d'anestèsia mòbils i sistemes que permetin la telecomunicació, és a dir, que serà possible comunicar-se per videoconferència amb metges d'altres hospitals i fins i tot que alumnes de la UdL segueixin en directe operacions que s'hi duen a terme. Les obres continuaran per Nadal als quiròfans de la tercera planta.

La Diputació de Lleida aporta 1,4 milions d'euros per a aquestes obres, que han estat adjudicades a les unió d'empreses Emte Service de Tarragona i Topinstal d'Alcarràs. A més, el Servei Català de la Salut ha aprovat finançar uns altres 10 milions d'euros per a la segona i la tercera fases del projecte que contemplen ampliar la tercera planta i habilitar-hi els 18 quiròfans. És previst que els treballs de rehabilitació del bloc quirúrgic acabin entre el 2018 i el 2019.

El responsable d'infraestructures de l'hospital, Josep Marín, va explicar que quan estiguin en funcionament els 18 quiròfans a la tercera planta, els sis ja renovats de la segona es reconvertiran en sales que acolliran activitat mèdica no quirúrgica com cirurgia menor ambulatòria, per exemple. En aquest sentit, Marín va destacar la dificultat de fer una actuació d'aquesta envergadura a l'hospital sense que afecti l'activitat assistencial. Per aquesta raó, la coordinació per als treballs d'aquests dos mesos ha sigut clau i ha comportat que els operaris hagin de treballar fins i tot a la nit per evitar molèsties tant als professionals sanitaris com als pacients.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta