L'art inèdit de les Nacions Unides s'exposa a Riner

REDACCIÓ
Publicat: 
26-06-2022
Actualitzat: 26-06-2022 12:47
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • L'art inèdit de les Nacions Unides s'exposa a Riner
  Peu de foto: 
  Foto Ajuntament de Riner
 • L'art inèdit de les Nacions Unides s'exposa a Riner
  Peu de foto: 
  Foto Ajuntament de Riner
 • L'art inèdit de les Nacions Unides s'exposa a Riner
  Peu de foto: 
  Foto Ajuntament de Riner
 • L'art inèdit de les Nacions Unides s'exposa a Riner
  Peu de foto: 
  Foto Ajuntament de Riner

La Casa Gran del Miracle de Riner (el Solsonès) acull des d’aquest dissabte i fins a finals de juliol l'exposició “Un món en pau, un art en llibertat”, una mostra que acull pintures i escultures d’una vintena d’artistes de renom com són Modest Cuixart, Javier Mariscal, Josep M. Subirachs, Perico Pastor, Antoni Tàpies o Josep Serra Llimona, entre altres. La iniciativa permetrà gaudir d’obres del fons d'art de l'Associació de les Nacions Unides (ANUE) que mai abans s’havien exposat públicament.

L’exposició es va inaugurar ahir dissabte a la Casa Gran del Miracle en un acte que va aplegar una quarantena d’assistents i que va incloure un concert de la compositora, intèrpret i cantant argentina Carolina Pereira, emmarcat en el Festival Itinera.

Tant l’alcalde Riner, Joan Solà, com Eulàlia Pascual, presidenta de l'Associació de les Nacions Unides, van coincidir en la importància de posar a l’abast de tots els ciutadans i ciutadanes —també els dels petits pobles— un important patrimoni artístic que inclou obres d’alguns dels artistes catalans contemporanis més representatius, i que corresponen al període que va dels anys 60 del segle passat al segle XXI. També va participar a l’acte Xavier Guerrero, director l'Associació de les Nacions Unides.

L’exposició és una iniciativa de l'Associació de Micropobles de Catalunya i del Festival Itinera organitzada amb motiu de la celebració dels 60 anys de l'Associació de les Nacions Unides. La mostra s’estrena a Riner i després es traslladarà a altres micropobles de Catalunya, com Torrebesses (el Segrià) o Palau de santa Eulàlia (l’Alt Empordà). L’horari d’obertura al públic serà de 9 a 14 h, els dies laborables, tot i que també es podrà veure sota demanda en altres horaris o els caps de setmana

L’objectiu d’organitzar i exposar la mostra “Un món en pau, un art en llibertat” als micropobles és reivindicar la riquesa cultural d’aquestes poblacions, apropar la diversitat artística al territori rural i teixir xarxes mútues per abordar l’atomització dels micropobles.

Els artistes representats a la mostra són Magda Bolumar, Modest Cuixart, Joan Descarga, Albert Fabà, Ola Kleczkowska, Josep Serra Llimona, Javier Mariscal, Glòria Muñoz, Pepe Navarro, Josep Niebla, Keiko Ogawa, Miquel Olivares, Mario Pasqualotto, Perico Pastor, Gino Rubert, Josep M. Subirachs, Antoni Tàpies, Josep Uclés, Joan Pere Viladecans i Josep Yagües.

L’Associació per a les Nacions Unides és una ONG va néixer a Barcelona el 1962 amb l’objectiu de difondre i promocionar els principis de les Nacions Unides i desenvolupa una activitat adreçada bàsicament a la defensa dels Drets Humans.

Comparteix

També t'interessarà