L'artista Núria Companys revela les irregularitats en la construcció del Pantà de Rialb en un documental

REDACCIÓ
Publicat: 
08-06-2023
Actualitzat: 08-06-2023 10:46
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'artista Núria Companys revela les irregularitats en la construcció del Pantà de Rialb en un documental
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Foto: Anna Berga (ACN))

La reconeguda artista multidisciplinària Núria Companys Castro es complau a anunciar la seva col·laboració amb Televisió de Catalunya i The End Productions Audiovisuals al documental "El pantà de Rialp. Elegia del Mig Segre" que s'estrena el 13 de juny . Aquesta producció reveladora posa al descobert les irregularitats en la construcció de l'últim pantà d'Espanya, el més gran de Catalunya i actualment el més sec, el de Rialp, sota el qual va quedar submergit el poble Miralpeix i la seva llar Cal Teuler al costat de 5 pobles Tiurana, Castellnou de Basella, Bassella, la Clua i Aguilar. 

Núria Companys Castro ha participat en aquest important projecte a causa de la seva profunda connexió personal amb la tragèdia del pantà de Rialp. La seva obra artística s'ha centrat en la narrativa d'un poble que va quedar submergit sota l'aigua, basant-se en la seva pròpia experiència al poble de Miralpeix, on va viure fins als 13 anys abans que la llar fos submergida. L'artista i la seva germana són les darreres persones que van néixer a Miralpeix. 

L'artista ha demostrat el seu talent a camps com la pintura, la il·lustració i l'escultura, i ha presentat la seva obra en nombroses exposicions. El seu projecte principal, titulat Reluet, encapsula la reinvenció, la resiliència i la valentia que van sorgir arran de la tragèdia. A través de l'expressió artística, Núria Companys ha trobat una manera de donar nova vida i significat a elements inanimats rescatats de la seva antiga llar. 

La col·laboració de Núria Companys Castro amb El pantà de Rialp. Elegia del Mig Segre brinda una oportunitat única per compartir la seva història i emocions amb el públic. La seva participació afegeix una dimensió personal i commovedora a la narrativa del documental, destacant les conseqüències humanes de les decisions preses durant la construcció del pantà. 

Aquest documental és una crida a lacció per examinar críticament les decisions de desenvolupament i salvaguardar els drets de les comunitats locals i el medi ambient. La veu i l'art de Núria Companys Castro s'uneixen a aquesta conversa important, aportant una perspectiva única i poderosa al costat dels seus veïns.

Núria Companys Castro
Comparteix

També t'interessarà