L'Ateneu Golmesenc inicia les activitats d'estiu amb la música de Bru i un taller de tambors

REDACCIÓ
Publicat: 
24-06-2023
Actualitzat: 24-06-2023 12:12
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Ateneu Golmesenc inicia les activitats d'estiu amb la música de Bru i un taller de tambors
    Peu de foto: 
    Ateneu Golmesenc

L’Ateneu Golmesenc donarà el tret de sortida el diumenge 25 de juny a les seves activitats d’estiu amb l’actuació musical de Bru i un taller de tambors. Els dos esdeveniments tindran lloc al Parc del Centenari. Els actes s’iniciaran a les 19.30 hores amb el taller ‘Construïm un tambor’, que el farà la colla grallera i gegantera‘'El Gabatxet'.

Mitja hora més tard, el mateix Parc del Centenari acollirà el concert de Bru, una banda nascuda en les nits musicals de l’Antares, un bar de jazz de Lleida.  Berta Saura, la cantant i compositora del grup, comença el projecte sola a voltants del 2021. Arran de conèixer Julià Rodríguez i Fede G. Mayer, decideix expandir el projecte i funcionar com a grup. A partir d’aquell moment els universos musicals de tots tres generen un nou so per a Bru. L’estil musical és íntim, emocional i embolcallador. Les lletres destaquen per la seva frescor i ús de metàfores.  La varietat d’idiomes entre temes és un tret característic, amb cançons en català, anglès i castellà.

L’actuació de Bru forma part de la tercera edició del cicle ‘Vesprades: Música als Ateneus’, organitzat per la Delegació Territorial de Ponent-Alt Pirineu de la Federació d’Ateneus de Catalunya, conjuntament amb la Casa de la Música de Lleida. El projecte va néixer amb la intenció d’oferir a les propostes artístiques emergents del territori un espai on poder mostrar la seva creació, ja que sovint el gran problema que tenen aquests artistes és el fet de no poder accedir a un espai cultural on presentar el seu treball. L’entrada és lliure.

Informació d’interès

Taller ‘Construïm un tambor, diumenge 25 de juny a les 19.30 hores al Parc del Centenari de Golmés, a càrrec de la colla grallera i gegantera ‘El Gabatxet’

Concert de Bru, diumenge 25 de juny a les 20 hores al Parc del Centenari de Gomés, 3a edició del cicle ‘Vesprades: Música als Ateneus’. Entrada lliure.

Desè aniversari de l’Ateneu Golmesenc

L’Ateneu Golmesenc commemora enguany el seu desè aniversari. Nascut el 2013, quan un grup de persones que es van unir arran del programa solidari ‘La Marató’ de TV3, l’Ateneu Golmesenc es va constituir amb la intenció de vehicular les expressions artístiques del poble i la comarca, vinculant-les a l’entorn de la llengua i la cultura catalana.

Amb els seus 10 anys de vida, ha organitzat multitud d’activitats, com xerrades, concerts, clubs de lectura, maridatges, representacions de teatre, etc. El projecte continua amb els mateixos objectius amb es que es va crear, intentant aconseguir la unió entre els veïns i fomentar la participació i les col·laboracions d’altres persones, entitats i institucions per promocionar la cultura.

Comparteix

També t'interessarà