L’autor lleidatà Jordi Villacampa participa en el festival de literatura Sant Jordi NYC Online

REDACCIÓ
Publicat: 
22-04-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’autor lleidatà Jordi Villacampa participa en el festival de literatura Sant Jordi NYC Online
  • L’autor lleidatà Jordi Villacampa participa en el festival de literatura Sant Jordi NYC Online

 

L’autor lleidatà Jordi Villacampa ha estat seleccionat per participar en el festival internacional SANT JORDI NYC: 24 HORES DE SANT JORDI (ONLINE) que podrà seguir-se a través del web https://www.santjordinyc.org/ i que tindrà lloc del 23 al 25 d’abril via streaming. Villacampa llegirà un fragment del seu nou llibre, ‘La ciutat dels nens i les nenes. Llunicity’ editat per Pagès Editors, el dia 25 a les 18.00 h (hora catalana) en viu a través del web de festival.
 
SANT JORDI NYC: 24 HORES DE SANT JORDI (ONLINE) és la versió virtual de la Fira del Llibre de Nova York. La COVID-19 ha obligat a fer un canvi significatiu: no serà presencial amb estands i parades de flors a Madison Square sinó que haurà de ser des de casa. Per aquest motiu s’ha creat el web https://www.santjordinyc.org en el que hi ha participat la lleidatana afincada a Nova York Laia Cabrera, per tal que del 23 al 25 d’abril la literatura sigui la protagonista en blocs de 8 hores cada dia.

Les lectures i converses compartiran l’espai amb concerts i falques de música original. Cada segment tractarà d’un llibre en traducció anglesa, amb un enllaç a l’editorial, tant en llengua anglesa com en la llengua original, on es pot comprar el llibre. Hi participaran autors que escriuen en alemany, àrab, català, castellà, danès, francès, gallec, italià, islandès, portuguès, tàmil, tibetà, uigur, urdú, entre altres.
 
L’ànima de la celebració de Sant Jordi a Nova York és la lingüista estatunidenca Mary Ann Newman, neboda del dramaturg Arthur Miller i Creu de Sant Jordi, traductora a l’anglès d’autors com Quim Monzó, Joan Maragall i Narcís Comadira, ha estat coordinadora institucional de l’Institut Ramon Llull i actualment presidenta delegada del Premi Internacional Catalunya.

‘La ciutat dels nens i les nenes. Llunicity’

Jordi Villacampa participarà en aquest esdeveniment amb la lectura del capítol zero del seu segon llibre: ‘La ciutat dels nens i les nenes. Llunicity’, editat per Pagès Editors. ‘La ciutat dels nens i de les nenes. Llunicity’ és l’indret on van a parar aquells infants que, com la Laura, han hagut d’abandonar la terra. A la Lluna, els infants han refet la seva vida i han trobat nous amics amb qui passar-ho bé. Des de Llunicity, cada dia observen la terra i recorden tots i cadascun dels seus éssers estimats.
 
‘La ciutat dels nens i les nenes. Llunicity’ és la segona part de ‘La nena que volia ser la lluna’, l’òpera prima de Jordi Villacampa Viñes, que ja s’ha convertit en un llibre de referència per aquelles famílies que volen treballar la pèrdua entre els més petits.
 
Aquests dies la mort és un tema recurrent tant als mitjans de comunicació com a les converses, un tema que sovint no sabem com explicar als nens. El meu llibre pot ser en aquest moment un bon recurs per a les famílies que vulguin explicar als nens què és la mort a través de la lectura del llibre”, explica Villacampa.

El Club dels Llunàtics

Per donar a conèixer el llibre, Villacampa impulsa aquests dies a les seves xarxes socials el ‘Club dels Llunàtics’ en el que convida a diferents persones a llegir fragments del llibre, per fer més lleuger el confinament. “L’he anomenat així perquè aquests dies tots estem una mica a la lluna. Així que permetem-nos llegir i atansar-nos al món dels nens, que passen moltes hores a casa. El Club dels Llunàtics vol ser un espai perquè els nens i nenes siguen també protagonistes”
 
El llibre es pot comprar a les llibreries i online a la web de Pages Editors i a Llibreries obertes.

Sobre Jordi Villacampa Viñes

Jordi Villacampa i Viñes (Lleida, 1983). Actor, comunicador i distribuïdor d’espectacles, sempre ha combinat les arts escèniques i la comunicació. En l’àmbit del teatre, va començar la seva formació a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida i, posteriorment, s’ha format en escoles com Eòlia, Teatro del Norte, Moveo i Frank Stein Studio. Actualment. treballa com a actor (teatre, anuncis, videoclips, curtmetratges i sèries web) i a més, és professor i tallerista.
 
En l’àmbit de la comunicació, va presentar el programa infantil de televisió ‘Club Banyetes’ a Lleida TV, va dirigir el documental ‘Sostres’ (Televisió de Catalunya) i ha treballat a les emissores de ràdio RAC1, Ona FM i altres canals locals. Participa en la coordinació del festival Som Cinema i també s’ha implicat en la de festivals i mostres de cinema i teatre com Animac, la Mostra de cinema llatinoamericà, la Fira de Titelles de Lleida i el Fringe Dublin Theatre Festival.

La nena que volia ser la lluna (2015, Pagès Editors)

Jordi Villacampa va publicar l’any 2015 el seu primer llibre, ‘La nena que volia ser la lluna’ de Pagès Editors. Fou un llibre escrit i dibuixat entre un centenar de nens i nenes de 4 a 14 anys. La primera edició es va publicar el 2015 i el 2018 es va editar la 2a edició després d’exhaurir-se’n la primera.
 
L’obra tracta d’una nena que volia ser la Lluna i a partir d’aquest desig, comença a viure un seguit d’aventures amb els seus amics, on també tracta el càncer infantil, des del punt de vista dels nens i nenes.

Comparteix

També t'interessarà