L'empresa lleidatana Flax & Kale invertirà 7 MEUR a Bell-lloc d'Urgell

ACN
Publicat: 
30-11-2022
Actualitzat: 30-11-2022 14:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'empresa lleidatana Flax & Kale invertirà 7 MEUR a Bell-lloc d'Urgell
    Peu de foto: 
    Foto Flax & Kale

Una empresa lleidatana ha decidit invertir 7 milions d'euros a Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell) amb l'objectiu de situar-se com un dels principals productors al sud d'Europa de kombutxa, una beguda a base de te fermentat que esdevé una alternativa saludable als refrescos tradicionals. Es tracta de del grup d'alimentació Flax & Kale, el qual ha explicat que les instal·lacions que té a Bell-lloc d'Urgell, de 6.500 m2, es destinaran íntegrament a la producció de la línia de producte més estratègica de la companyia. Flax & Kale ha tancat una ronda de finançament de 21,7 milions d'euros, que li permetrà guanyar la musculatura productiva que necessita per impulsar la seva expansió internacional i entrar en mercats com ara el Regne Unit, els Països Baixos i França, segons ha informat.

Flax & Kale consolida la seva diversificació a l'estat espanyol i es prepara per internacionalitzar el seu negoci d'alimentació saludable. Amb més de 40 anys d'història i presència a l'Estat a través de restaurants propis i de la gran distribució, la companyia de capital familiar ha tancat recentment una ronda de finançament de 21,7 milions d'euros per afrontar un ambiciós pla de creixement. L'objectiu de l'operació és, en una primera fase, guanyar musculatura productiva per replicar a Europa el seu model de negoci desenvolupat fins ara al mercat estatal, explica la companyia.

El Regne Unit, els Països Baixos i França són els països triats per iniciar el desembarcament de Flax & Kale al continent europeu, que es durà a terme, primer, a través de la introducció del seu producte estrella, la kombutxa, a la gran distribució i, en una segona, amb l'obertura de restaurants 'flagship' propis en capitals com ara Londres, Amsterdam o París, explica la firma en un comunicat.

Per impulsar aquesta estratègia d'expansió i creixement internacional, Flax & Kale invertirà 14 milions d'euros en dos anys en les seves plantes situades a Bell-lloc d'Urgell i Fraga. Segons Flax & Kale, la de Bell-lloc es convertirà en un dels majors centres de producció de kombutxa al sud d'Europa, mentre que a la planta aragonesa la companyia desenvoluparà la producció d'altres línies de producte com ara la proteïna vegetal i els plats preparats 'flexiterians'.  

Comparteix

També t'interessarà