Les 24 hores en la vida d'un productor de pera durant la collita

REDACCIÓ
18-08-2020
  • Les 24 hores en la vida d'un productor de pera durant la collita
  • DO pera de Lleida
  • DO pera de Lleida
  • DO pera de Lleida
  • DO pera de Lleida

El Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida reproduirà, demà dimecres dia 19 d’agost a les seves xarxes socials, com és el dia a dia d’un productor de la DOP Pera de Lleida durant la collita de la pera.

Les imatges, enregistrades a finals de la setmana passada durant la recol·lecció de la pera conference, una de les principals varietats de la DOP Pera de Lleida, s’aniran penjant en forma de clips curts reproduint exactament el desenvolupament del dia des de les 6.15 del matí, hora en que es lleva el productor i fins a les 10 del vespre, moment en que arriba a casa i dona la jornada per finalitzada.

El protagonista d’aquest enregistrament és el Jordi Clivillé, un productor de 25 anys d’Alcoletge llicenciat en ADE, que va decidir quedar-se a treballar al camp juntament amb el seu pare i el seu germà petit, que ara està acabant la carrera de magisteri. Tots dos formen part d’una explotació familiar de quarta generació i treballen amb el seu pare “i amb el padrí, que cada dia ve al tros”, segons afirma el Jordi.

L’objectiu d’aquesta acció és apropar al consumidor la realitat del camp, el tracte amb els treballadors, la mecanització, la cura de la fruita, la professionalització i l’esforç i la il·lusió que hi ha al darrera de cada pera de la DOP que compren a la botiga.

El Jordi, al llarg de la gravació explica perquè van optar per formar part de la DOP Pera de Lleida, què diferencia les seves peres de la resta pel que fa a qualitat i controls, perquè va prendre la decisió de ser pagès i la necessitat de normalitzar la seva feina com una altra qualsevol.

L’enregistrament ens obre les portes de casa del protagonista i ens convida a participar de la seva intimitat en família i a descobrir què en pensen els seus amics d’ell i de la seva feina.

Un fet excepcional de la gravació és que inclou les mesures que la pandèmia ha obligat a incorporar a les tasques del camp i que es materialitzen en extremar la neteja la presa de la temperatura i l’ús de les mascaretes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta