Les Borges Blanques reclama a Movistar per estar 40 hores sense fibra òptica

ACN
08-01-2021
  • Les Borges Blanques reclama a Movistar per estar 40 hores sense fibra òptica

L'alcalde de l'Ajuntament de les Borges Blanques, Enric Mir, ha presentat aquest divendres una queixa formal en nom del consistori a la companyia telefònica Movistar després que la capital de les Garrigues hagi patit una manca de subministrament en l'Internet de fibra òptica que s'ha allargat més de 40 hores i que no s'ha solucionat completament fins a aquest divendres al matí. En la queixa dirigida a la companyia, l'equip municipal demana una compensació per la manca de servei així com la garantia que, en un futur, el municipi no torni a patir un tall en la connexió tan dilatat en el temps.

El consistori de les Borges ha dirigit una queixa als responsables de Movistar, després que es produís una fallada en el servei d’Internet de fibra òptica, que ha afectat les Borges, juntament amb altres municipis pròxims de les Garrigues, que també han patit el tall en la seva connexió, com és el cas de Juneda, Arbeca o la Floresta.

Concretament, la fallada es va registrar a les Borges aquest dimecres, 6 de gener, a les 13.30 h i el subministrament no s'ha restablert completament fins a aquest divendres, 8 de gener, a les 6.00 h. Denuncien que aquesta situació ha suposat, per a molts comerços, empreses i persones que havien de teletreballar o estudiar des de casa, o simplement fer-ne un ús informatiu, per a gestions o entreteniment, haver estat més de 40 hores sense connexió a Internet de fibra òptica en una capital de comarca.

El regidor de Promoció Econòmica de les Borges, Jordi Ribalta, ha mostrat el seu descontentament pel temps transcorregut fins que l'avaria no ha estat resolta. Ribalta ha criticat les més de 40 hores de subministrament, en un moment de restriccions de la mobilitat per la pandèmia de la covid-19 i davant l'anunci d'un temporal de neu; dos fets que, a parer seu, "fan més necessàries que mai les comunicacions".

El regidor a l'Ajuntament de les Borges també ha explicat que la incidència afectava un ramal pel que passa la fibra òptica, per la qual cosa també van patir l'avaria els veïns i veïnes que tenen contractades altres companyies que reben el seu subministrament de Movistar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta