Les Borges enceta la seva Festa Major homenatjant les víctimes de la covid

REDACCIÓ
04-09-2021
  • Les Borges enceta la seva Festa Major homenatjant les víctimes de la covid
  • Les Borges enceta la seva Festa Major homenatjant les víctimes de la covid

Les Borges ha donat inici aquest divendres al migdia a la seva Festa Major, que se celebra del 3 al 7 de setembre, amb el tradicional repic i volteig de campanes. Tot seguit, s’ha dut a terme l’acte d’homenatge a tots els borgencs i les borgenques que han perdut la vida a causa de la pandèmia. Una commemoració s’ha fet al parc del Terrall i que ha encetat oficialment els actes festius d’enguany, després que l’any passat s’hagués de suspendre la Festa Major a pocs dies de celebrar-se.

L’homenatge ha consistit en la descoberta del monòlit a partir del qual, simbòlicament, s’atorga el premi Olivera d'Or al borgenc de l'any 2021 a totes i cadascuna de les persones traspassades per la Covid-19 a les Borges. A l’acte hi ha assistit l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, i la resta d’autoritats municipals, els responsables dels Mossos d’Esquadra a les Garrigues, una representació del CAP de les Borges, la poetessa Anna Rufié i una cinquantena de veïns i veïnes i familiars de víctimes de la pandèmia.

L’alcaldessa de les Borges agraeix al veïnat la seva responsabilitat

En el seu parlament, l’alcaldessa de les Borges ha explicat que és un acte necessari per donar un merescut i càlid comiat a totes aquelles persones que no el van tenir a causa de la situació sanitària i de les restriccions. “La Covid-19 ens pot haver manllevat la vida dels éssers estimats, però mai ens manllevarà el seu record”, ha dit Palau. També ha tingut unes paraules per tots els borgencs i borgenques que s’han implicat amb el municipi i han respectat les mesures de seguretat.

També ha intervingut la doctora del CAP de les Borges Antònia Navarro, que ha agraït la bona actitud del veïnat, ha instat tothom a vacunar-se i a gaudir amb prudència de la Festa Major. Finalment, ha estat el torn de la poetessa Anna Rufié, que ha llegit el poema ‘En el bosc de la tristesa’. “Ha estat aquesta estranya pandèmia, la que s’ha emportat els nostres éssers estimats, moltes vegades sols en hospitals, només amb el suport del personal sanitari, sense un petó o una abraçada, o una simple mirada o un adeu com cal”, ha recitat Rufié. L’acte ha anat acompanyat d’un concert de violoncel a càrrec de la intèrpret Ester Trilla i, una vegada acabat l’acte, les persones assistents han fet una ofrena amb clavells al monòlit que esdevindrà, d’ara endavant, un espai de record dels qui ja no hi són.

Cent anys del Col·legi Mare de Déu de Montserrat

A continuació, a l’Espai Macià, s’ha inaugurat l’exposició que commemora el segle de vida del Col·legi Mare de Déu de Montserrat, amb fotografies de les orles, vídeos i diferents peces en exposició. Hi han assistit l’alcaldessa de les Borges, que ha posat en valor la importància de l’educació i el paper cabdal d’aquest centre per al municipi; el Pare Eduard Rei, que presideix la fundació del Col·legi i ha fet un repàs dels darrers cent anys d’història; l’actual directora del centre, Marta Rius, que ha agraït la confiança a les famílies, així com diversos frares que tenien relació amb el centre.

Divendres a la tarda

A la tarda, s'hi va celebrar una actuació infantil amb Dàmaris Gelabert i un concert amb el grup Jazzwoman. A la nit, es va dur a terme, al Pavelló Francesc Macià, l’actuació teatral de Guillem Albà amb l’obra Jaleiu i, paral·lelament, a la zona de les penyes, es celebrava un concert amb el grup Roba Estesa, un dels caps de cartell d’aquesta Festa Major.

Els actes de dissabte

La jornada de dissabte arrencarà amb un campionat de tir al plat i una tirada de bitlles i, a les 11.30 hores tindrà lloc el repic de la traca i el repic ‘El canó del saló’, anunciant la traca de Festa Major, a càrrec de l’escola de campaners de les Borges. A les 12, la zona de penyes acollirà la 49a edició de les Jornades Internacionals Folklòriques amb el grup Internacional d’Equador i, a continuació, hi haurà un espectacle infantil amb Asteroid.

A la tarda, es durà a terme un concert amb l’Orquestra En Esenzia i, paral·lelament, l’actuació de les colles geganteres, gralleres i diables de les Borges.  A les 21 hores, actuaran els diables i, a la nit, tindrà lloc un concert amb l’Orquestra En Esenzia i, paral·lelament, una actuació del grup Zoo, un dels actes més esperats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?