Les empreses lleidatanes responen a l’emergència del COVID-19 donant material sanitari

ACN
24-03-2020
  • Les empreses lleidatanes responen a l’emergència del COVID-19 donant material sanitari

Empreses lleidatanes estan responent a l’emergència del Coronavirus donant material sanitari per a l’Ajuntament de Lleida. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha expressat el seu agraïment a totes firmes que han cedit elements de protecció perquè l’utilitzin les treballadores i els treballadors municipals que aquests dies presten serveis essencials. Són, entre altres, Guàrdia Urbana, serveis socials, cementiri, canera, agents cívics i també s’inclou la Xarxa de Solidaritat Lleida que ha impulsat la Paeria i de la qual en formen part 385 voluntàries i voluntaris.

Entre les entitats, empreses i institucions que, per iniciativa pròpia o a petició de la Paeria, han col·laborat en la crida hi ha ferreteries i magatzems de material de construcció, centres podològics, clíniques dentals, empreses de xapa i pintura, laboratoris, una empresa de la construcció, entitats veïnals, empreses d’assistència social així com el Departament de Salut de la Generalitat.

Esforç de les empreses i del voluntariat

Cal remarcar el paper d’accions voluntàries de la ciutadania. A tall d’exemple, dues ciutadanes han aportat trenta mascaretes fetes a mà. Pueyo ha agraït l’esforç i el compromís d’empreses de totes dimensions, moltes pimes, que han donat tots els productes d’autoprotecció dels que disposaven.

En el mateix sentit, l'alcalde ha destacat la iniciativa de persones que estan fabricant diademes que serveixen de suport per a màscares de protecció.

La crida segueix oberta

Les empreses estan cedint a la Paeria guants, mascaretes i granotes, sobretot. L’alcalde de Lleida fa una crida a la col·laboració de més firmes i particulars de la ciutat perquè aportin a la Paeria aquests productes i altres com ulleres, bates o gel hidroalcohòlic...

L’Ajuntament de Lleida segueix en contacte amb empreses i centres de tot tipus per rebre més aportacions i facilitar que les treballadores i treballadors municipals realitzin les seves tasques amb les mesures de protecció que requereix la situació de crisi.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?