Les Festes de la Tardor de Lleida arrenquen amb el pregó del Sr. Postu

REDACCIÓ
Publicat: 
28-09-2019
Actualitzat: 28-09-2019 7:31
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les Festes de la Tardor de Lleida arrenquen amb el pregó del Sr. Postu
  • Les Festes de la Tardor de Lleida arrenquen amb el pregó del Sr. Postu
  • Les Festes de la Tardor de Lleida arrenquen amb el pregó del Sr. Postu

La cercavila dels Gegants de Lleida, que han sortit de la seva seu a la Regidoria de Cultura, acompanyats per la Ilerband, per arribar a la plaça Paeria a escoltar el pregó, ha estat el tret de sortida de les Festes de la Tardor, que han tingut en el Sr. Postu l’encarregat d’adreçar el missatge festiu als ciutadans.

El Sr. Postu, l’administrador dels comptes a les xarxes socials de Postureig Lleida, s’ha dirigit amb tocs d’humor i ironia als lleidatans i lleidatanes concentrats a la plaça, per convidar-los a mantenir l’autoestima de ser lleidatà. “A Lleida hi ha moltes coses bones per gaudir, admirar i compartir. Crec que els mateixos lleidatans no som conscients què tenim”. I ha afegit que “si no hi creiem nosaltres mateixos, si no ho defensem nosaltres, no ho farà ningú”. Ha estat llavors quan ha dit que “el fet de ser lleidatà no s’hauria de mesurar amb quantes vivències, aplecs o festes majors has viscut; per mi, lleidatà és qui estima Lleida”.

Utilitzant un llenguate ‘a lo lleidatà’, el pregoner ha aprofitat per recordar la tasca solidària del seu personatge, amb les entitats que treballen pels més necessitats, i ha volgut dedicar el missatge a totes aquelles persones amb capacitats diferents i possibilitats infinites, i a tots aquells que les cuiden. “És un honor que alguns d’ells avui m’acompanyin i hagin ‘fotut el puesto’ als polítics, ocupant la Paeria”, ha afegit per dirigir-se al grup de nens i nenes d’Afanoc i Down Lleida, que han escoltat el pregó des de les finestres del Palau de la Paeria.

Sense abandonar en cap moment el to humorístic, el Sr. Postu ha finalitzat el seu pregó exposant els seus desitjos per Lleida: Viure en un lloc on el més important sigui les persones, on es respecti a tothom, acollidor, on es visualitzin els invisibles, que mai perdi l’alegria i el sentit de l’humor, on es tingui cura dels petits i on es pugui viure dignament. Ha estat llavors quan ha desitjat viure en un lloc que tingui memòria, on mai més es pegui per poder votar, on s’exigeixi la llibertat dels qui compleixen amb el mandat d’un poble, on realment ens creguem que podem ser capital i imprescindible pel país i on els mateixos lleidatans i lleidatanes abandonem flagel·lacions i auto-odi i ens ho creguem una mica més. “Tot per viure una mica més #Lleidatanament”, ha clos.

L’alcalde Miquel Pueyo ha presentat al pregoner de les Festes de la Tardor com un dinamitzador solidari, enamorat de la Terra Ferma, que ha protagonitzat nombroses accions solidàries i de promoció. Una trajectòria d’èxit llaurada amb el disseny i creació de més de 20 models de #Postuxapes i altres productes, que han permès recaptar més de 200.000 euros per a entitats benèfiques d’una forma altruista i desinteressada.

El paer en cap ha al·ludit als comentaris sobre la designació del Sr. Postu com a pregoner. “Entenc que pot ser polèmica. Hi ha qui li semblarà bé i qui ho trobarà mig bé, però això també forma part de la condició de festa -ha dit-, ja que quan estem de festa ho capgirem tot una mica, per això avui l’alcalde i els regidors estem aquí a baix, a la plaça, amb vosaltres i els gegants, que es passaran totes les festes a la Paeria”, fent referència que s’havia trencat la tradició d’escoltar el pregó des de les finestres del palau consistorial, que enguany han estat reservades als infants d’Afanoc i Down Lleida. 

 

Comparteix

També t'interessarà