Les Jornades Gastronòmiques de l’Alta Ribagorça, l’ocasió perfecta de tastar plats de muntanya

LLEIDA.COM | Maria Lozano
08-10-2021
  •  Les Jornades Gastronòmiques de l’Alta Ribagorça, l’excusa perfecta de tastar plats de muntanya
  •  Les Jornades Gastronòmiques de l’Alta Ribagorça, l’ocasió perfecta de tastar plats de muntanya

Teniu pensat fer un pla diferent aquesta tardor, però no sabeu ben bé el què? Durant tot l'octubre a l'Alta Ribagorça podem gaudir les seves Jornades Gastronòmiques, on cinc restaurants impulsen la riquesa gastronòmica de la comarca. Els menús d'aquests restaurants estan fets amb productes quilòmetre zero, i el preu oscil·la entre 25 i 40 euros. En els menús podem trobar des de vedella, fins a formatges, passant per bolets i fins i tot mel! Així doncs, si feu una ruta per la comarca podrem trobar aquests restaurants en diferents poblacions. 

A més d'explicar-te amb detall què t'han preparat els diferents establiments, t'animem a participar al nostre sorteig per guanyar un dinar o un sopar per a dues persones en qualsevol restaurant adherit a les Jornades Gastronòmiques!


Restaurant Edelweiss, a Pont de Suert

Per començar la ruta, haurem d'anar al Pont de Suert. Allà trobarem el primer restaurant, l'Edelweiss. És el restaurant amb el menú més barat de tota la ruta, concretament el preu és de 23 €.

El menú consta de dos primers, tres segons i dues postres. Al primer podràs triar entre una amanida de truita amb figues i formatge de cabra o una crep de bolets; mentre que els segons consten d'un plat amb vedella o corder. Destaquem l'entrecot de vedella, tot i que té un suplement de 6 €. Respecte a les postres pots triar un "strudel" de mora o una copa de crema anglesa.

L'aigua, el pa i el cafè venen en el menú, tot i que el vi va a part. S'ha de reservar amb cita, i el menú esmentat només el serveixen els caps de setmana.

Captura extreta de les Jornades Gastronòmiques

Restaurant del Camping del Remei, a Castilló de Tor

El segon restaurant el trobem a Castilló de Tor. Marxarem del Pont de Suert per l'N-2430, fins a arribar a la L-500 fins al poble. Allà trobarem el càmping, on es pot gaudir d'un bell paisatge pirinenc, a més d'un bon àpat!

El menú val 28 € i consta d'un entrant i tres plats principals, segons i postres a escollir. L'entrant és una torrada amb Girella, mentre que al primer pots elegir entre un remenat de bolets, un xató amb escarola i una sopa de ceba. En el cas dels segons, hi ha un plat on l'aliment principal és el peix, concretament una truita de riu.

Respecte a les postres pots elegir entre dos tipus de pastís o una glopada de licor acompanyada amb fruits secs. A més, pots elegir entre diferents tipus de vi.

El segon restaurant el trobem a Castilló de Tor. Marxarem del Pont de Suert per l'N-2430, fins a arribar a la L-500 fins al poble. Allà trobarem el càmping, on es pot gaudir d'un bell paisatge pirinenc, a més d'un bon àpat! El menú val 28 € i consta d'un
Captura extreta de les Jornades Gastronòmiques

Ca de Xoquín, a Durro

Continuarem per la carretera L-500 fins a arribar al poble de Durro, on trobarem la tercera parada. A més d'anar al restaurant, allà podrem trobar l'església de la Nativitat, Patrimoni de la Humanitat junt amb els altres temples del conjunt romànic de la Vall de Boí.

El preu del menú és de 39 € i consta de tres primers plats, segons i postres. Mentre que en els primers els ingredients principals són vegetals i bolets, en els segons predominen les carns, ja sigui corder, bou i porc. En aquest restaurant destaquem el melós amb galtes de porc, farcides amb foie, una "delicatessen"! De postres pots elegir flam, "panna cotta" o crema catalana.

Aquest menú inclou l'aigua, el pa, el vi i el cafè.

Captura extreta de les Jornades Gastronòmiques

La Plaça, a Erill la Vall

Els dos últims restaurants els trobem a Erill la Vall, seguint la carretera L-500. També trobem una de les esglésies del conjunt romànic de Boí, en aquest cas l'església de Santa Eulàlia. El primer restaurant és La Plaça, on podrem relaxar-nos amb unes magnífiques vistes mentre gaudim d'un bon menjar!

El preu del menú ronda els 39 € i també consta de 3 primers, segons i postres. A diferència de "Ca de Xoquín", en aquest trobem un primer on l'ingredient principal és la carn, concretament filet de vedella. Així i tot, volem recalcar d'aquest menú el risotto de bolets.

Respecte als segons plats, els seus ingredients principals són de vedella, cabrit o bou. A més, podem trobar des de Mató fins a un pastís de formatge.

Captura extreta de les Jornades Gastronòmiques

La Granja, a Erill la Vall

Ben al costat trobem el Restaurant la Plaça, un petit restaurant de poble de muntanya amb gran encant. El menú costa 37,50 € i trobem tres entrants, tres principals i dues postres. D'entrants, hi ha de freds i calents. En el cas dels plats principals, dos dels plats principals contenen carn, tot i que hi ha un principal de pasta fresca al "pesto".

Les postres són un "applecrumble" (o pastís de poma cruixent) o un pastís de formatge. El menú inclou aigua, pa i cafè.

Restaurant La Granja
Captura extreta de les Jornades Gastronòmiques

Així doncs, a l'Alta Ribagorça podem trobar aquests cinc restaurants amb els menús corresponents. Si voleu gaudir d'un bon àpat amb receptes pròpiament pirinenques, aquest octubre, no dubteu en visitar algun d'aquests restaurants!

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta